Top 5 beste automatische krultangen van 2023

Home » Top 5 beste automatische krultangen van 2022

De top 5 automatische krultangen van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 4

Je haren in de krul zetten geeft een extra dimensie aan je haren en daarmee kom je altijd voor de dag. Een automatische krultang kan daarbij een handig accessoire zijn. Een automatische krultang is handiger dan een standaard krultang als je de techniek een beetje onder de knie hebt gekregen. 

Over onze top 5 van automatische krultangen

In onze top 5 van beste automatische krultangen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Handige vragen over automatische krultangen

Hoe werkt een automatische krultang?

Een automatische krultang kan je helpen om de perfecte krullen te realiseren. Je verdeelt de lokken en de krultang doet de rest. 

Omdat je met warmte werkt is het wel belangrijk om je haar tegen hitte te beschermen. Gebruik dus bij voorkeur een shampoo en conditioner met vochtinbrengers. Bijvoorbeeld producten met kokosnootolie of kokosnootmelk zijn daar goede oplossingen voor.

Bij het gebruik van een automatische krultang moet je goed letten op het gelijk verdelen van je haarlokken. Op deze manier worden de krullen namelijk even groot. Doe je dit niet dan kan je een onnatuurlijk kapsel krijgen. Vervolgens druk je op de knop van de krultang. Twee kapjes gaan draaien en maken van de lok haar een krul. Dit duurt slechts enkele seconden.

 

Wat is de juiste temperatuur voor een automatische krultang?

Bij de meeste automatische krultangen kan je een temperatuur instellen. Dit is heel handig, want een te warme krultang is schadelijk voor je haar. De meeste tangen zijn in te stellen van ongeveer 130 graden tot 220 graden. Het is even uitproberen welke temperatuur jouw haar lang genoeg in de krul houdt. Dit is een proces van uitproberen.

Je haar kan temperaturen tot 180 graden goed verdragen, houd hier rekening mee bij het gebruik van een krultang.

Heb je erg lang haar? Dan heb je meestal een iets warmere krultang nodig, door het gewicht van je haar zakt de krul namelijk sneller uit. Bij een kortere coupe of lang haar met lagen zakt de krul minder snel uit, de hitte van de krultang kan je dan beperken.

Koopgids: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een automatische krultang?

Bij het kopen van een automatische krultang heb vandaag de dag veel opties. Er zijn titanium, ionische, keramische krultangen. Ook heb je krultangen met allerlei verschillende groottes en verschillende functionaliteiten.

Daarbovenop kunnen de prijzen ook erg variëren, zo kun je een krultang voor 10 euro kopen maar ook voor 90 euro. Voordat je beslist wat voor krultang je koopt zal je dus eerst moeten beslissen hoeveel geld je wilt spenderen.

Bij de aanschaf van een automatische krultang zijn de volgende zaken van belang:

  • Kies welk materiaalsoort je wilt hebben: Automatische krultangen zijn er in verschillende materiaalsoorten. De keramische technologie is hierbij het beste voor je haar en zorgt ervoor dat de krultang een goede warmteverdeling heeft en het temperatuur goed vasthoudt.
  • Temperatuur zelf regelen: Het is belangrijk dat je zelf de temperatuur van de krultang kunt instellen, zodat je kunt vermijden dat je haar beschadigd raakt of in het ergste geval verbrand. Daarbij zijn er verschillende haarsoorten die allemaal weer een andere temperatuurstand nodig hebben. Als je wat dikker haar hebt heb je meer warmte nodig dan dun haar. Droog of beschadigd haar heeft ook minder temperatuur nodig om te voorkomen dat het haar meer beschadigd raakt.
  • Gelijkmatige warmeteverdeling: De warmteverdeling moet gelijkmatig zijn bij een krultang. Is dit niet het geval en is een deel van de tang warmer dan de rest, dan kun je jouw haar niet goed krullen en kan je haar zelfs beschadigd raken of nog erger: verbranden.
  • Smalle of brede krultang: Er zijn smalle en brede automatische krultangen, maar je hebt ook krultangen die van smal naar breed gaan. Bepaal voor jezelf wat voor krullen je wilt. Als je meer op zoek bent naar kleine krullen, dan kun je het best gaan voor een smallere tang, wil je grotere (grovere) krullen dan is een brede tang de beste keuze.

Meer handige artikelen over automatische krultangen

Ga naar de bovenkant