De 5 beste badringen van 2023

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 3

Internet is een geweldige bron van informatie. Je kunt er van alles vinden, van zelfgemaakte recepten voor babyvoeding tot de beste badring op de markt! Op dit moment hebben we een top 5 lijst van badringen verzameld en beschrijven we ook hoe je een geschikte badring voor je baby kunt kiezen.

Over onze top 5 van beste baby badringen

In onze top 5 van beste badringen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een baby badring?

Babybadringen zijn plastic of rubberen buizen die in het badje van de baby gelegd worden. Ze zijn speciaal ontworpen om gebruikt te worden door zuigelingen die net zelfstandig rechtop beginnen te zitten. Een van de belangrijkste doelen van een babybadring is je zuigeling veilig in bad te houden, zodat hij of zij rechtop kan zitten zonder bang te zijn onder water te glijden en te verdrinken.

Een andere reden om zo’n babybadring te kopen is om ontwikkelingsredenen. Kinderen hebben meer tijd nodig dan volwassenen om dingen te leren. Het duurt bijvoorbeeld enige tijd voor kinderen voldoende kracht, coördinatie en rompstabiliteit (evenwicht) hebben om zelfstandig rechtop te zitten tijdens het baden (niet jonger dan 2 jaar).

Vanwege dit feit zal het gebruik van een babybadring je kind helpen en de mond-motorische fase gemakkelijker maken. Met behulp van een baby badring zal je kind minder moeite hebben met kauwen, zuigen en bijten. Dit komt omdat hij of zij met badspeeltjes zal kunnen spelen die binnen handbereik zijn terwijl hij of zij rechtop zit in plaats van op de billen te zitten zoals grotere kinderen doen.

Hoe kan ik een goede badring voor baby’s vinden?

Eerst moet je overwegen of je een plastic of een rubberen baby badring wilt. De voordelen van beide soorten zijn als volgt:

Kunststoffen

 • Lichtgewicht (weegt meestal minder dan 500 g)
 • Goedkoop
 • Komt meestal in felle kleuren
 • Gaat niet rotten of schimmelen
 • Geleidt geen warmte

Rubber

 • Blijft soepel bij laag water
 • Helemaal antislip
 • Duurzamer
 • Kan een kind behoeden voor vallen of uitglijden in het bad

We raden je aan een rubberen babybadring te kiezen omdat die elastischer en veiliger is. Maar als je voor een plastic ring wilt gaan, moet die van hoge kwaliteit zijn, zodat er geen scherpe randen aan zitten. Bovendien moeten deze soorten ringen aan de binnenkant een anti-slip laag hebben, zodat je kind er niet op kan gaan zitten. Je kunt hun veiligheid ook verhogen met een universele band rond de omtrek.

Waarom is een baby badring een goede keuze?

Een badring voor baby’s is een goede keuze omdat hij veel voordelen heeft die specifiek zijn voor de ontwikkeling van je kind. Dit omvat onder meer het volgende:

 • Ontwikkeling van mondelinge vaardigheden
 • Voorkomen van verwondingen
 • Vermijden van frustratie
 • Verhoging van zintuiglijke stimulatie (visueel, olfactorisch, tactiel)

Met deze voordelen kan het gebruik van een babybadring de mond-motorische fase voor je kind vergemakkelijken. Meestal zijn ouders bang dat hun kinderen water zullen inslikken tijdens het baden. Maar heel jonge zuigelingen kunnen alleen vloeistof via de mond loslaten, wat betekent dat ze nog helemaal geen vloeistof kunnen inslikken. Over dit probleem hoef je je dus geen zorgen te maken!

Geniet van badtijd met gemakkelijk kauw- en bijtspeelgoed! Bijvoorbeeld, als je kind moeite heeft om zijn of haar voetjes in het water te doen, kun je zo’n ring plaatsen en hem vullen met speeltjes, zodat je baby zich kan vermaken. Als je kind moeite heeft om op dingen te kauwen omdat hij zijn mond-motorische vaardigheden nog aan het ontwikkelen is, zijn badspeeltjes in ringformaat een handige manier om dit probleem te verlichten.

Zijn rubberen badringen veilig voor baby’s?

Ringen van synthetische materialen kunnen kankerverwekkende stoffen bevatten. Maar dat is niet het geval met rubber badringen voor baby’s. Rubber is een 100% niet-toxisch materiaal dat geen allergieën of irritaties veroorzaakt bij kinderen of volwassenen, dus je hoeft niet bang te zijn voor contact met de huid van je kind. Daarom biedt het gebruik van rubberen babybadringen veel voordelen, ook de veiligheid ervan!