De 4 beste beamers voor buiten van 2023

Laat een beoordeling achter

4.6 / 5. Aantal ratings: 7

In de buitenlucht een film kijken op je grote beamerscherm heeft altijd iets magisch. Helaas liggen bij buitenprojecties een aantal valkuilen op de loer. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om het wel voor elkaar te krijgen! Met onze top 5 van beamers voor buiten zorgen we voor de beste beamerervaring.

Over onze top 5 van buiten beamers

In onze top 5 van beste beamers voor buiten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Beamers voor buiten top 5

#ProductLumenScore
1STOBE®Mini Beamer – Streamen Vanaf Je Telefoon Met Wifi50009.2
1Strex Beamer – Input tot Full HD – 6500 Lumen65008.9
2LifeGoods Mini Beamer – 200″ Projectie – Input tot Full HD45008.4
3Sanbo® SMART WI-FI Mini Beamer44008.2
4UpLiving™ LCD Mini Beamer met WiFi80008.0

Belangrijke zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een beamer voor buiten

De beste beamer voor buiten kiezen is nog lastiger dan je denkt. Met een groot aanbod van projectoren en verschillende criteria waar je op kunt letten zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wij hebben het internet doorzocht en verschillende testen gedaan om voor jou de top 4 van beste beamers voor buiten op een rijtje te zetten.

Kan je een beamer überhaupt voor buiten gebruiken?

In principe kan iedere beamer voor buiten gebruikt worden. Het belangrijkste is dat deze voldoet aan de juiste voorwaarden en dat je rekening houdt met de omgeving. Een lage resolutie of slecht beeld heeft tot gevolg dat je lastig de projecties kunt volgen. Hier schaf je natuurlijk geen beamer voor aan.

Houdt de beamer uit de buurt van zonlicht

Hoe lekker een fel zonnetje ook kan zijn, voor een beamer is de zon een natuurlijke vijand. Of je nu binnen of buiten projecteert, zodra er (direct) zonlicht in het spel is, zal dit een negatieve invloed hebben op de beeldkwaliteit van de projectie.

Als je een televisie volle bak in de zon zou zetten, merk je ook dat het beeld erg flets overkomt of bijna niet te zien is. Een compleet verduisterde ruimte bij het projecteren geeft altijd het beste resultaat, maar deze mate van verduisteren is natuurlijk erg lastig als je overdag in jouw tuin wilt gaan kijken. Gelukkig zijn er manieren om toch een degelijke kwaliteit van beeld te krijgen:

  1. Kijk bijvoorbeeld of het mogelijk is om de beamer en het scherm te plaatsen onder een overkapping, zonnescherm of andere plek waar direct zonlicht vermeden wordt.
  2. Indien je niet over een afkapping of andere vaste oplossing beschikt, kan een donkere partytent met zijvlakken uitkomst bieden.

Hoe kies je de juiste beamer voor buiten?

Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij het kiezen van een beamer. Bedenk goed waar je de beamer voor wilt gaan gebruiken en hoe vaak je van plan bent om deze overdag in de tuin aan te zetten:

  • Helderheid: Dit is de belangrijke factor als je op zoek bent naar een geschikte beamer voor buiten. Houdt 2000 lumen aan bij het gebruik van ’s avonds met weinig licht. Ga voor 5000 lumen of meer als je budget het toelaat en je met het daglicht concurreert. Houdt daarbij rekening dat je alsnog voldoende schaduw hebt op het gebied dat je wilt projecteren. Er is geen enkele beamer voor buiten geschikt om in de volle zon te kunnen projecten. De afstand tussen de projector en het scherm moet dus van alle kanten niet te veel direct zonlicht doorlaten.
  • Resolutie: Kies voor ten minste 1080p. Als het budget het toestaat is het aan te raden om voor 4K UHD te kiezen.
  • Aansluitingen: Afhankelijk van de projector en de componenten die je in huis hebt moet je in ieder geval twee HDMI-ingangen hebben als je meer dan één bron op de projector wilt aansluiten.

Op zoek naar een projectie opstelling voor in de tuin?

Jouw beamer en projectiescherm voor buiten vind je natuurlijk bij TheNextshop. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en vind altijd de beamer voor jouw situatie! Heb je advies nodig? Onze projectie-specialisten staan voor je klaar en helpen jou graag om de perfecte buiten opstelling voor jouw situatie te vinden. Of kom langs in onze showroom voor een demonstratie in onze verlichte of compleet verduisterde demoruimte.

Wanneer jij de juiste producten hebt gevonden, bestel je deze met groot gemak in onze webshop en ontvang je ze de volgende dag al in huis! Verzending is gratis en als je niet tevreden bent, kan je producten binnen 30 dagen gratis retourneren of ruilen.