Beste tuigje voor je hond

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Of je nu een nieuwe pup hebt of al jarenlang met je harige vriend wandelt, het vinden van het perfecte tuigje voor je hond is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zo zal er vroeg of laat dan ook een moment komen dat je toe bent aan een nieuw tuigje voor je hond, maar waar let je dan allemaal op? Het juiste tuigje kan niet alleen zorgen voor comfort en veiligheid, maar ook voor een betere controle over je hond tijdens het uitlaten. Helemaal wanneer je een wat grotere hond hebt, zit je er niet op te wachten dat deze niet alleen zichzelf, maar ook jou vooruit trekt bij het zien van een andere hond. Om ervoor te zorgen dat je het beste tuigje voor jouw viervoeter weet te vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Het belang van het juist hondentuigje

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je trouwe vriend en daar hoort een goed hondentuigje bij. We dragen immers zelf ook geen broek die veel te strak zit. Niet alleen zorgt een goed tuigje voor het juiste comfort, maar is het ook een stuk veiliger. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat wanneer een tuigje te los zit, je hond gemakkelijk kan ontsnappen. Zit deze te strak, dan kan dit zorgen voor ademhalingsproblemen bij je hond. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt of het tuigje prettig zit en je er ongeveer een vinger achter kunt krijgen wanneer je hond deze om heeft. Zo kun je kiezen voor een halsband, maar is een y-tuigje vaak een stuk beter. Wil jij weten wat de beste y-tuig hond is, dan is het belangrijk te weten wat het gewicht is van je hond en ook de omtrek van de hals en borst. Op basis daarvan kan er dan worden gekeken welk tuigje hier het beste bij past.

Zorg voor de juiste pasvorm

Dat je kiest voor een kwalitatief hoogwaardig tuigje is natuurlijk niet zo heel gek. Toch is het naast de kwaliteit van het tuigje, comfort en pasvorm ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je wilt immers niet dat je hond ongemak ervaart tijdens het dragen van het tuigje. Kies daarom voor een model dat verstelbaar is en verschillende maten biedt, zodat je het tuigje kunt aanpassen aan de lichaamsbouw van je hond. Y model tuigjes hebben bijvoorbeeld verstelbare bandjes en verkrijgbaar in diverse maten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote honden. Dit heeft als voordeel dat je als puppy al kunt beginnen met dit type tuigje en gaandeweg je hond groeit, je ook een grotere maat kunt aanschaffen. Het voordeel aan hetzelfde tuigje, is dat je hond er niet meer aan hoeft te wennen.

Controle over je hond

Helemaal wanneer je een wat grotere hond hebt, wil je deze natuurlijk wel onder controle kunnen houden. Door te kiezen voor het juiste tuigje, zul je merken dat je je hond een stuk gemakkelijker onder controle weet te houden en ze minder zullen trekken. Heb je het gevoel dat je hond blijft trekken, dan zijn er ook allerlei handige tips op hondjes info te vinden, over hoe je het beste met je hond kunt wandelen. Niet iedere hond is namelijk hetzelfde, dus het kan zijn dat jouw hond wat extra training nodig heeft om goed naast je te kunnen blijven lopen.