Bureaustoel zonder wielen: Aanbevelingen & Koopgids

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 2

Een bureaustoel zonder wielen is een heel specifieke soort stoel die geen wieltjes of glijders aan de onderkant heeft. Een bureaustoel zonder wielen heeft een rechthoekig metalen onderstel en vier poten met rubberen uiteinden erop, vergelijkbaar met een bureaustoel met wielen.

Over onze top 5 van bureaustoelen zonder wielen

In onze top 5 van beste bureaustoelen zonder wielen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waarom een bureaustoel kopen zonder wielen?

Een bureaustoel zonder wielen heeft veel voordelen die een bureaustoel met wielen niet biedt. Ten eerste laten de voeten van de gebruiker geen inkepingen achter in tapijten of krassen op houten vloeren. Bovendien is het, omdat er geen wielen zijn, veel gemakkelijker om onder een bureau of tafel te schuiven als hij niet gebruikt wordt.

Waarom een bureaustoel zonder wielen kiezen?

Als je voor je huis of bedrijf een specifieke soort stoel zoekt die je slechts af en toe nodig hebt, kan het moeilijk zijn er een te vinden die betaalbaar en bruikbaar is. Omdat bureaustoelen zonder wielen het duurste aspect – wielen – missen, worden ze meestal voor een veel lagere prijs verkocht, terwijl ze toch al hun andere functionele aspecten behouden, zoals in hoogte verstelbaar en kantelbaar kenmerken.

Koopcriteria

Bij het kopen van een bureaustoel zonder wielen is het belangrijk dat je vóór de aankoop bedenkt waarvoor je de stoel nodig hebt. Sommige bureaustoelen zonder wielen zijn alleen als zodanig ontworpen en hebben geen verstelbare functies of kantel-rugleuningen. De meeste kunnen echter net als een gewone bureaustoel met wielen versteld worden, inclusief de mogelijkheid om achterover te leunen en in bepaalde hoeken vast te zetten!

Waar moet je op letten:

  • Bij het zoeken naar een bureaustoel zonder wielen is het belangrijk te bedenken waarvoor je de stoel zult gebruiken. Koop je hem slechts af en toe, dan zal een goedkoop model prima voldoen! Maar als je de stoel elke dag of de hele dag gaat gebruiken, dan is het misschien verstandig te investeren in een model van betere kwaliteit dat verstelbare functies heeft.
  • Gelijkaardige trends: Bureaustoelen zonder wielen en bureaustoelen met wielen delen zeer vergelijkbare ontwerpen en constructieprincipes. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat bureaustoelen zonder wielen een van de duurste aspecten missen – de wielmontage onderaan elke poot. Het is ook belangrijk op te merken dat, terwijl bureaustoelen met wielen 360 graden rond kunnen draaien, bureaustoelen zonder wielen dat niet kunnen.

De juiste hoogte van je bureaustoel is als volgt

De armleuningen moeten je goed passen. Je armen moeten ontspannen op je zij rusten met je ellebogen in een hoek van 90 graden gebogen. Als de armleuningen te hoog of te laag zijn, pas ze dan aan. Het verlagen of verhogen van de hoogte kan een paar minuten duren, maar moet je in staat zijn de voor jou beste instelling te vinden.

De juiste hoogte van je stoel is ook erg belangrijk. Voor een standaard bureaustoel met wieltjes moet je ongeveer 1-2 centimeter van de zitting van de stoel zitten en je voeten stevig op de vloer geplant hebben. Als je benen van de zitting bungelen of als je moet achterover leunen om er contact mee te houden, dan is dit niet de juiste hoogte voor jou. De zitting moet je gelijkmatig steunen van achter je knieën tot boven je heupen – nog hoger en je zou ongemak kunnen ondervinden na langere tijd zitten; nog lager en je zou pijn in je voeten en/of rug kunnen krijgen.