Cocktail set: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Bij het kiezen van een nieuwe cocktailset zijn enkele belangrijke dingen waarmee je rekening moet houden de grootte van je tafel, je persoonlijke voorkeuren wat betreft kleur en materiaal, en met hoeveel mensen je cocktails wilt serveren. Als je van plan bent ze alleen voor jezelf of een paar vrienden thuis te serveren dan hoef je niet al te veel werk te maken van de details, maar als je vaker wilt entertainen dan is het misschien goed om meer dan één doorgeven dienblad te hebben.

Over onze top 5 van cocktail sets

In onze top 5 van beste cocktail sets hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Het kiezen van een cocktail set

De cocktailsets zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, zoals aardewerk, hout, metaal en glas. Wie niet te veel geld wil uitgeven kan kiezen tussen Braziliaans grenen of mahonie, dat heel goedkoop is en alleen het nadeel heeft dat het breekt als het van een hoogte van 4 voet valtof meer. Keramische drankbakjes hebben het voordeel dat ze bestand zijn tegen breuk, maar ze zijn wel het duurst. Die van tin zien er heel mooi uit en kunnen het best gecombineerd worden met een zilverkleurig dienblad voor elk doorgegeven drankje.

Tenslotte moet je bij het kopen van een cocktailset bedenken hoeveel mensen je wilt bedienen. Dit is geen probleem als je alleen thuis vermaakt, maar het kan goed zijn om verschillende maten te hebben als je van plan bent ze vaak in een bar of restaurant te serveren.

Een paar tips voor het kiezen van een cocktailset

Als je een cocktailsetje koopt, let er dan op dat het niet te groot of te klein is. Koop nooit zilveren dienbladen van onbekende fabrikanten, want ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken en de verf kan na het eerste gebruik loslaten. Hetzelfde geldt voor borden en glazen, die je nooit van onbekende merken moet halen. Als je een cocktailbakje van goede kwaliteit koopt, denk er dan aan dat het, als het van hout is, gelijmde randen moet hebben in plaats van gelijmde. Zo gaat het dienblad langer mee en ziet het er na verloop van tijd beter uit. Bij het kopen van een cocktail dienblad moet je ook op de hoogte zijn van het zogenaamde “gewicht”, dat meestal tussen 5 en 7 gram per cm ligt. Het materiaal dat voor cocktailbakjes gebruikt wordt weegt meer dan hout, maar als het dienblad te veel gewicht heeft kan het je tafel breken of er te gemakkelijk afvallen bij het serveren van drankjes.

Je moet nooit goedkope Chinese producten kopen die op echt zilverplaat lijken, want ze beschadigen snel en laten na gebruik zwarte vlekken op je vingers achter! Wil je het echte werk, koop dan alleen verzilverde producten. Je kunt aangepaste cocktailsets online kopen of naar een winkel gaan die in zulke voorwerpen gespecialiseerd is.Zorg dat je een vochtige doek bij de hand hebt als je je cocktailset gebruikt, om de glazen schoon te maken en vlekken van het dienblad te verwijderen. Gebruik nooit zilver- of houtpoets op een houten dienblad of tafel!

De juiste maat voor een bord is tussen de 12 en 18 cm in doorsnee. Borden moeten diep genoeg zijn om in elk glas tot 3 ijsblokjes te kunnen doen zonder ze over de rand van het glas te morsen. Bij het serveren van cocktails in kleine glazen kan het handig zijn om meer dan één doorgegeven dienblad te hebben. Het beste materiaal voor dienbladen is roestvrij staal omdat het er goed uitziet, geen speciale onderhoudseisen stelt en een optimaal gewicht heeft om te voorkomen dat het eraf valt bij het doorgeven van drankjes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste materialen voor dienbladen?

Roestvrijstalen cocktailbakjes zijn gemakkelijk schoon te maken, stellen geen speciale eisen en zien er goed uit. Ze zijn er in veel verschillende vormen en zijn online te koop of in winkels die baruitrusting verkopen. Houten dienbladen zijn goedkoop maar breken gemakkelijk, terwijl keramische dienbladen kunnen barsten als ze van meer dan 4 voet hoog vallen. Tinnen is de duurste optie, maar het ziet er heel mooi uit met een zilveren dienblad voor elk doorgegeven drankje. Het weegt meer dan hout, dus kijk uit als je tinnen borden koopt! Vermijd het kopen van goedkope imitatieproducten van zinklegering – ze beschadigen snel en maken je handen zwart.

Welk soort glas moet ik kiezen?

Flutes worden gebruikt voor champagnecocktails en apertiefjes, terwijl coupes goed zijn voor het serveren van allerlei soorten cocktails, vooral die met exotische ingrediënten zoals vruchtenpulp. Martini-glazen staan mooi bij cocktailsets die een zilveren dienblad hebben dat bij de kleur van de drank past. Bierpullen zijn niet geschikt voor cocktails, want ze hebben geen voet eronder, waardoor het gemakkelijker is er te veel bier uit te schenken! Hoge borrelglazen van kristalglaswerk werken goed bij het bereiden van drankjes als Long Island Ice Tea of Screwdriver.