De 5 beste compressie handschoenen van 2023

Laat een beoordeling achter

3.7 / 5. Aantal ratings: 6

Compressie handschoenen zijn nauwsluitende handschoenen die compressie geven aan de handen en vingers. Ze worden meestal gedragen om de bloedcirculatie te verbeteren en zwelling te verminderen. Het kiezen van de juiste handschoenen kan lastig zijn. Daarom hebben wij een handig overzicht voor je gecreëerd.

Soorten compressie handschoenen

Er zijn een paar verschillende soorten compressiehandschoenen op de markt. Sommige zijn van stof gemaakt, terwijl andere van latex of neopreen zijn gemaakt. Handschoenen van stof zijn over het algemeen minder duur dan handschoenen van latex of neopreen, maar ze zijn misschien niet zo effectief bij het geven van compressie.

De meeste compressiehandschoenen zijn er in één maat, hoewel er een paar merken zijn die kleinere en grotere maten aanbieden. Het is belangrijk je hand op te meten voor je een paar compressiehandschoenen koopt, om zeker te zijn dat je de juiste maat krijgt

Als je last hebt van zwelling of pijn in je handen, compressiehandschoenen kunnen verlichting geven. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die deelnemen aan activiteiten die de handen belasten, zoals golfen of fietsen.

Hoe trek je compressiehandschoenen aan?

Compressiehandschoenen aantrekken kan wat lastig zijn, maar het is beslist de moeite waard. Hier staat hoe je het moet doen:

  1. Maak het bandje van de handschoen los en schuif je hand erin. De handschoen moet goed passen, maar niet te strak.
  2. Trek het riempje aan tot de handschoen goed aanvoelt.
  3. Herhaal de stappen 1 en 2 voor de andere hand.
  4. Zorg ervoor dat de handschoenen aan beide handen gelijk zitten.
  5. Als de handschoenen te strak zitten, maak je de band losser en probeer je het opnieuw.
  6. Als je ze niet meer gebruikt, maak je de bandjes los en trek je de handschoenen uit door ze van je handen te trekken zoals je een paar sokken zou doen.

Hoe kies je de beste compressie handschoenen?

De beste compressiehandschoenen zijn die welke goed passen en gelijkmatige compressie geven aan beide handen. Als de handschoenen te strak zitten, kunnen ze ongemak veroorzaken. Zitten ze te los, dan zijn ze niet effectief in het geven van compressie.

Bij het kiezen van compressie handschoenen is het belangrijk te letten op de activiteit waarvoor je ze zult gebruiken. Handschoenen van stof zijn over het algemeen minder duur dan handschoenen van latex of neopreen, maar ze zijn misschien niet zo effectief bij het geven van compressie.

De meeste compressiehandschoenen zijn er in één maat, hoewel er een paar merken zijn die kleinere en grotere maten aanbieden. Het is belangrijk je hand op te meten voor je een paar compressiehandschoenen koopt, om zeker te zijn dat je de juiste maat krijgt

Als je last hebt van zwelling of pijn in je handen, kunnen compressiehandschoenen verlichting geven. Ze zijn ook een goede keus voor mensen die deelnemen aan activiteiten die de handen belasten, zoals golf of fietsen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Moeten compressiehandschoenen gewassen worden?

Ja, compressiehandschoenen moeten regelmatig gewassen worden. Was ze met de hand in koud water met een mild wasmiddel en laat ze aan de lucht drogen. Stop ze niet in de droger.

Zijn compressiehandschoenen voor iedereen doeltreffend?

Nee, compressiehandschoenen zijn niet voor iedereen doeltreffend. Ze zijn misschien niet effectief voor mensen die zwellingen of pijn in hun handen hebben. Raadpleeg je arts als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van compressiehandschoenen.

Hoe lang moet ik compressiehandschoenen dragen?

Je moet compressie handschoenen dragen zoals voorgeschreven door je arts. De meeste mensen hoeven ze maar korte tijd te dragen (bv. tijdens het sporten of terwijl zeherstellen van een verwonding).

Kunnen compressie handschoenen gebruikt worden om carpaal tunnel syndroom te behandelen?

Er is geen bewijs dat compressiehandschoenen het carpaal tunnel syndroom effectief kunnen behandelen. Als je symptomen van carpaal tunnel syndroom ervaart, raadpleeg dan je arts.

Helpen compressie handschoenen bij artritis?

Er zijn enige aanwijzingen dat compressie handschoenen de symptomen van artritis kunnen helpen verlichten, maar er is meer onderzoek nodig. Raadpleeg je arts als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van compressiehandschoenen bij de behandeling van artritis.

Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van compressiehandschoenen?

Er zijn geen bekende risico’s verbonden aan het gebruik van compressiehandschoenen. Als de handschoenen echter te strak zitten, kunnen ze ongemak veroorzaken. Als je vragen of zorgen hebt, raadpleeg dan je arts.