De 4 beste deurborstels van 2023

Op zoek naar de beste deurborstel? Je bent aan het juiste adres. Heb je last van tocht in huis dan is het verstandig om hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Het is namelijk zo dat tocht ervoor kan zorgen dat je ontzettend veel warmte verliest. Een van de beste manieren om te zorgen voor minder tocht is door een deurborstel of tochtstrip aan te brengen bij de deur of bij het raam.

Waarom een deurborstel erg handig en belangrijk kan zijn

Tochtwering is een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om energie en geld te besparen bij jou in huis. Gecontroleerde ventilatie helpt condensatie en vocht te verminderen, door frisse lucht binnen te laten wanneer dat nodig is. Helaas is tocht ongecontroleerd. Het laat teveel koude lucht binnen wanneer je dat niet wilt.

Om je huis tochtdicht te maken, moet je ervoor zorgen dat je ongewenste kieren dicht die koude lucht binnenlaten en warme lucht naar buiten laten gaan. Door warme lucht te besparen, verbruik je minder energie om je huis te verwarmen.

De juiste deurborstel of tochtstrip plaatsen

Een deurborstel maakt het eenvoudig mogelijk om tocht buiten te houden. Je wilt daarbij wel op de juiste manier te werk gaan. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we het gebruik van de tochtstrip op de juiste manier hieronder voor je beschreven, zo weet je tenminste wat je moet doen.

  • Tochtstrip voor het raam: Koop voor openslaande ramen tochtstrippen om rond het raamkozijn te plakken en de opening tussen het raam en het kozijn op te vullen. Hier kan je kiezen uit twee soorten: zelfklevende tochtstrippen met schuim of metalen of aluminium tochstrips.
  • Duerborstel voor onder de deur: Het tochtdicht maken van buitendeuren houdt doorgaans veel warmte tegen en kost bovendien niet veel. Gebruik een brievenbusklep of -borstel, maar denk eraan dat je jouw brievenbus moet opmeten voor je hem koopt. Binnendeuren moeten tocht werend worden gemaakt als ze naar een ruimte leiden die je normaal niet verwarmt, zoals je logeerkamer of keuken.

Over de redactie

De schrijvers en redacteurs van Welkeisdebeste.nl schrijven met plezier de meest informatieve koopgidsen en informatieve artikelen over de meest uiteenlopende producten of diensten.

Neem bij vragen of interesse bij samenwerking contact op via e-mail: redactie.welkeisdebeste@gmail.com