Duikmasker voor kinderen: De 5 beste van 2023

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 3

Kinderduikmaskers zijn er in allerlei vormen en maten, zodat het gemakkelijk is de perfecte voor je kleintje te vinden. Hoewel alle duikmaskers hetzelfde moeten doen – water uit de ogen en neus van je kind houden – zijn er toch een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je een kinderduikmasker kiest.

Over onze top 5 van duikmaskers voor kinderen

In onze top 5 van beste duikmaskers voor kinderen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Koopgids voor het vinden van een duikmasker

Eerst moet je beslissen welk type masker je wilt. Er zijn drie veel voorkomende soorten:

  1. kaderloze maskers,
  2. Band/band maskers,
  3. Volgelaatsmaskers.

Randloze duikmaskers

Randloze maskers zijn het eenvoudigste type – ze zijn niet meer dan een stuk silicone of rubber dat over de ogen en neus van je kind past.

Strook/band duikmaskers

Strook/band maskers hebben een dunne siliconen band die om de achterkant van het hoofd van je kind gaat.

Volgelaatmaskers

Volgelaatsmaskers bedekken het hele gezicht van je kind, inclusief neus en mond.

Waar op letten bij de aanschaf

Als je eenmaal besloten hebt welk type masker je wilt, zijn er nog een paar andere dingen om te overwegen:

  • Pasvorm – Zorg ervoor dat het masker goed op het gezicht van je kind past. Het moet comfortabel zitten en niet te strak of te los zitten.
  • Kleur – De meeste maskers zijn er in allerlei kleuren, dus kies er een die je kind mooi zal vinden.
  • Ontwerp – Sommige maskers hebben leuke ontwerpen of personages erop. Als je kind van superhelden of dieren houdt, zoek dan een masker met hun favoriete personage erop.
  • Soort materiaal – Duikmaskers zijn gemaakt van silicone of rubber. Silicone is soepeler en zachter dan rubber, maar kan ook meer

Welk type masker je kiest hangt af van een paar factoren, zoals de leeftijd van je kind en hoeveel zwemervaring het heeft. Randloze maskers zijn meestal het beste voor jongere kinderen (onder de acht jaar) die niet veel zwemervaring hebben, terwijl band/strip maskers en volgelaatsmaskers beter zijn voor oudere kinderen en volwassenen.

Een ding om in gedachten te houden bij het kiezen van een duikmasker is de grootte van het gezicht van je kind. Het masker moet comfortabel passen en niet te strak of te los zitten. Je kunt meestal zien of een masker goed past als het geen water lekt en comfortabel aanvoelt als je het opzet .

De meeste maskers zijn er in allerlei kleuren, dus kies er een die je kind mooi zal vinden. Als je kind bijzonder sportief is, wil je misschien een masker kiezen met een sportief ontwerp of een sportieve kleur.

Duikmaskers zijn gemaakt van siliconen of rubber. Silicone is flexibeler en zachter dan rubber, maar kan ook duurder zijn. Rubber is minder soepel maar duurzamer, waardoor het een goede keuze is voor kinderen die harder zijn voor hun uitrusting.

Als je het soort masker en de maat en pasvorm gekozen hebt, lees dan aandachtig de gebruiksaanwijzing over hoe je het opdoet en aanpast. De meeste maskers worden geleverd met een band die om je achterhoofd gaat om het masker op zijn plaats te houden. Er zijn meestal ook neusdoppen om te voorkomen dat het water in de neus van je kind komt.

Zorg ervoor dat je kind oefent met het opzetten van zijn masker voor hij gaat duiken. Dit zal ze helpen eraan te wennen en ervoor zorgen dat het goed past. Duiken met een masker dat niet goed past kan oncomfortabel en gevaarlijk zijn.

Veelgestelde vragen

Kan mijn kind een zonnebril onder het duikmasker dragen?

Ja, je kind kan een zonnebril onder het duikmasker dragen. Houd er echter rekening mee dat de zonnebril kan beslaan als hij nat wordt.

Hoe weet ik of het masker van mijn kind goed past?

Je kunt meestal zien of een masker goed past als het geen water lekt en comfortabel aanvoelt als je het opzet. Als het masker lekt of oncomfortabel zit, probeer dan de pasvorm aan te passen door de band strakker of losser te doen

Wat moet ik doen als het masker van mijn kind begint te beslaan?

Om te voorkomen dat het masker van je kind beslaat, laat je hem of haar aan de binnenkant van de lens spugen en veeg het dan af. Je kunt ook proberen een ontwasemingsspray of druppels te gebruiken

Kan mijn kind een duikmasker dragen als hij allergieën heeft?

Sommige kinderen die allergisch zijn voor latex kunnen ook allergisch zijn voor siliconen, dus het is belangrijk je kinderarts te raadplegen voor je een duikmasker voor je kind koopt.

Zwembril op sterkte voor de veiligheid van je kind

Als je kind een zwembril op sterkte draagt, kun je overwegen een zwembril op sterkte voor hem of haar te kopen. Een zwembril beschermt de ogen van je kind tegen het chloor in het zwembad en kan ook helpen het risico op infecties te verminderen. Er zijn verschillende soorten zwembrillen op recept op de markt, dus zoek er een uit die het beste bij de behoeften van je kind past.