De 5 beste elektrische aanstekers van 2023

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 5

In ons overzicht hebben we een top 5 lijst samengesteld van de beste elektrische aanstekers. We hebben ook informatie opgenomen over hoe je een geschikte elektrische aansteker voor jezelf of als cadeau kunt vinden en we hebben het over de voordelen en nadelen van een elektrisch oplaadbare aansteker.

Over onze top 5 van elektrische aanstekers

In onze top 5 van beste elektrische aanstekers hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een elektrische aansteker?

Een elektrische aansteker is een oplaadbaar apparaat dat aansteekt door middel van elektriciteit. Het apparaat bestaat uit twee delen: een verwarmingselement en een oplaadbare batterij. Wanneer de aansteker ingedrukt wordt, brengt de knop de stroom elektriciteit door het verwarmingselement op gang, zodat het opwarmt. Op dat moment komen er kleine deeltjes vrij die heet genoeg worden om de brandstof voor het aansteken in brand te steken. Je weet nu dus hoe een elektrische aansteker eruit ziet, maar waar moet je op letten als je er een koopt?

Welke materialen zijn er?

Er zijn verschillende soorten materialen op de markt: metalen en plastic aanstekers. Maar veruit de meest voorkomende soort is een metalen aansteker (je kunt misschien eens kijken naar enkele modetips als je een modeaccessoire zoekt). Dit heeft verschillende voordelen: metalen afwerkingen blijven altijd in de mode en ze zijn nietbang om ze in het dagelijks leven te gebruiken.

Een nadeel van metalen aanstekers kan hun gewicht zijn, en daarom zijn er ook plastic aanstekers op de markt. Deze zijn er in allerlei vormen en maten. Niet iedereen houdt echter van plastic, omdat ze snel vuil worden of na enige tijd zelfs stinken.

Waar moet je op letten als je een elektrische aansteker koopt?

Als je een elektrische aansteker bekijkt, zie je dat hij hoofdzakelijk uit twee delen bestaat: een verwarmingselement en een oplaadbare batterij (zie afbeelding hierboven). Hierdoor is hij gemakkelijk in zijn onderdelen te verdelen, zodat je kunt zien wat er in zit. Een ander belangrijk punt om te overwegen is of het product de mogelijkheid biedt om butaangas patronen te hervullen. Omdat je hiermee je lichter zonder nieuwe producten te kopen, bespaar je op de lange termijn geld.

Als je een stijlvolle en elegante aansteker zoekt, raden we een elektrische oplaadbare aansteker aan. Als je op alles voorbereid wilt zijn, raden we een metalen oplaadbare aansteker aan, met de mogelijkheid om butaanpatronen te kopen.

Metalen afwerking: ja of nee?

Voor veel mensen is dit een belangrijk aspect: of de aansteker van metaal of van plastic gemaakt is. Dit kan vaak bepalen hoe duur hij is en welk handgevoel hij heeft. Het meest gangbare type dat op de markt verkrijgbaar is bestaat meestal uit metalen aanstekers (met of zonder navulpatroon).

Een veilige en kostenbesparende keuze

Als je een elektrische aansteker koopt, merk je hoeveel geld je ermee bespaart in vergelijking met normale aanstekers: er is geen vlam die je huis kan afbranden of je tuin vernielen. Je hebt hem ook altijd bij de hand, waar je ook gaat, en hij stinkt na enige tijd niet meer. En omdat er geen vlam is, is het gemakkelijk buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden!

Als je een perfect cadeau zoekt voor iemand speciaal in je leven, zorg er dan voor dat het een betaalbaar cadeau is met langdurige besparingen door te kiezen vooreen elektrische aansteker.

Veelgestelde vragen

Kan ik butaanpatronen mijn aansteker hervullen?

Ja, je kunt butaangaspatronen kopen waarin het gas gevuld is (zie onderstaande link). Als je butaan op is, vervang je ze gewoon door een nieuwe patroon.

Hoe lang gaat een elektrische aansteker mee?

Veel aanstekers werken op oplaadbare batterijen; deze kunnen variëren in grootte en capaciteit. Maar in vergelijking met brandstofaanstekers voor eenmalig gebruik gaan ze tussen de 300 en 500 lampjes mee (bij sommige merken zelfs meer dan 1000 keer). Dat komt omdat er geen vlammen of vuur aan te pas komen! Gemiddeld blijven ze ook iets langer branden dan gewone aanstekers.

Welk type batterij heb ik nodig voor mijn aansteker?

Er zijn verschillende merken op de markt, dus het is het beste om na te gaan welk type batterij voor je specifieke aansteker nodig is. Sommige aanstekers gebruiken een standaard 18650 Li-ion batterij, die je in veel e-sigaretten vindt. Als je liever een meer milieuvriendelijke optie hebt, zijn er ook opladers op zonne-energie verkrijgbaar!

Wie vond elektrische aanstekers uit?

De elektrische aansteker werd voor het eerst gepatenteerd in de V.S. door “MiniLite” (een dochteronderneming van Novelis) in 1963. Het patent werd verleend op 17 nov. 2009, voor wat ze noemen een “Electric Butane Lighter”. Dit is niet te verwarren met een andere MiniLite (die eigenlijknu onderdeel van BIC), dat het patent heeft op wat ze noemen een “Flameless Creme Lighter”.