Elektrische step voor kinderen: de top 5 van 2023

Home » Elektrische step voor kinderen: de top 5 van 2022

Elektrische step voor kinderen: top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Een elektrische step is een geweldige manier om je kind buiten te krijgen en weg van de televisie of videospelletjes. Het is ook een leuk alternatief voor gewone fietsen. Woon je in een stedelijk gebied, dan kan een elektrische step precies zijn wat je nodig hebt om het verkeer te verslaan en je kind op tijd op school te krijgen.

Over onze top 5 van elektrische steps voor kinderen

In onze top 5 van beste elektrische steps hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wanneer een elektrische step voor je kind?

Het is heel belangrijk dat je kind weet hoe het op een fiets moet rijden voor het een elektrische step probeert. Beide vereisen nogal wat vaardigheid en evenwicht. Net als bij fietsen is de leeftijdsaanbeveling voor het rijden op elektrische scooters 8 jaar en ouder (zwaardere kinderen moeten misschien wachten tot ze 10 jaar of ouder zijn). Hoewel we nog steeds aanraden de fabrikant te volgen aanbeveling voor de minimumleeftijd, dat is slechts een basisrichtlijn. Als je kind minstens drie jaar ervaring heeft met fietsen zonder zijwieltjes, is het waarschijnlijk klaar voor een elektrische step.

De meeste elektrische scooters zijn ontworpen om tot ongeveer 21 km/uur te gaan. Ze kunnen veel sneller dan dat, maar de snelheid is afgetopt of gecontroleerd om te verzekeren dat ze veilig zijn voor kinderen. Als je kind geen gaspedaalkracht nodig heeft, kun je in plaats daarvan misschien beter een van de ongemotoriseerde scooters bekijken.

Bekijk ook ons uitgebreide artikel hoeveel kilometer een elektrische step kan rijden

Hoe kies je de juiste elektrische step

Gebruiksgemak

Is het gemakkelijk te besturen, of zijn er te veel ingewikkelde knoppen? Hoe bedien je de besturing? Zijn de remgrepen gemakkelijk bereikbaar? Zijn elektrische scooters voor kinderen moeilijk in elkaar te zetten?

Veiligheid

De veiligheidskenmerken van elektrische scooters moeten minimaal remgrepen en een dodemansknop omvatten. De dodemansknop is een nooduitschakeling die de beweging van de motor onmiddellijk stopt. Bij modellen in skaterboard stijl kun je gewoon afstappen voor een onmiddellijke stop

Grootte

Zoek uit hoeveel ruimte je kind nodig heeft om zich prettig te voelen op zijn nieuwe e-scooter. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen voor de kleinere gestalte van kinderen. Als dat niet het geval is, controleer dan de maten voor je tot aankoop overgaat.

Bekijk ook: onze top 5 steps met grote wielen.

Extra functionaliteiten

Naast sommige van deze standaard voorzieningen wil je misschien nog een paar andere dingen. Zo zal een bekerhouder aan het stuur van pas komen bij die lange ritten door de stad. Overweeg ook een bagagerek achter op de scooter om kleine spullen mee te nemen. Sommige modellen hebben zelfs speciaal voor dit doel ontworpen bagagekits. Andere extra’s die van pas kunnen komen zijn koplampen en achterlichten, zodat je kind ook ’s nachts of bij slecht weer kan rijden.

Wetgeving over elektrische scooters

En natuurlijk, controleer altijd je plaatselijke wetgeving betreffende elektrische scooters voor je er een voor je kind koopt. Elektrische scooters mogen niet gebruikt worden op trottoirs, fietspaden of wegen waar de maximumsnelheid hoger is dan 25 mph.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn kind een elektrische step geven, maar het weet nog niet hoe het moet fietsen. Is dat een probleem?

Nee, dat is het niet. De overgrote meerderheid van de elektrische scooters is tegenwoordig ontworpen voor kinderen ouder dan 8 jaar en vele hebben maximumsnelheden bij of lager dan 20 mph. Als je kind in het verkeer zal rondrijden, doe dan wat onderzoek naar de plaatselijke wetgeving voor je er een koopt.

Hoeveel moet ik voor een elektrische step verwachten te betalen?

De prijzen variëren naargelang de kenmerken en de krachtbron (batterij- vs gasaandrijving), maar beginnen meestal bij ongeveer €300 en lopen van daaruit op. Het is belangrijk uit te zoeken hoe lang elke lading meegaat en let op hoe lang het duurt om de batterij op te laden.

Wat als ik een elektrische step voor mezelf wil?

Ook volwassenen kunnen elektrische scooters kopen. De stijlen die voor kinderen ontworpen zijn, zijn over het algemeen beperkter in hun uitrusting, maar misschien vind je een model met gasmotor leuker als je kind oud en verantwoordelijk genoeg is om op wegen en snelwegen te rijden (wat ze pas legaal mogen als ze 16 jaar zijn).

Zie hier: onze top 5 stuntsteps voor volwassenen.

Hoe veilig zijn elektrische scooters?

Hoewel het rijden op een elektrische scooter wel enige vaardigheid vereist, maken veiligheidsvoorzieningen zoals remhendels en dodemansknoppen ze veel veiliger dan het rijden op een skateboard. Er zijn meldingen van verwondingen door het vallen van elektrische scooters, maar over het algemeen zijn ze veel veiliger dan een fiets of een skateboard.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de veiligheid van elektrische steps.

Hoe zit het met het milieu?

Een elektrische scooter op batterijen is veel milieuvriendelijker dan een model dat op gas rijdt, en heeft helemaal geen uitstoot nodig.

Meer handige artikelen

Ga naar de bovenkant