Gaming hoekbureau: Aanbevelingen & Koopgids

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

In het verleden werd gamen gedaan op een heel eenvoudig bureau. Meestal was het niet meer dan een tafel met twee poten en een blad erop. De reden hiervoor was dat de meeste gamers casual spelers waren, geen hardcore. In feite zijn velen dat nu nog. Vrijetijdspelers stellen niet dezelfde eisen als hardcore gamers, dus waarom hebben ze dan een speciaal bureau nodig?

Omdat comfortabel zitten tijdens het spelen belangrijk is! Een goede gamer weet altijd dat een paar minuten pauze om het uur of zo bij sommige spellen leven of dood kan betekenen. Het is essentieel om af en toe wat stress te verlichten om geconcentreerd te blijven tijdens langere spelsessies. Dit is alleen mogelijk als je achter een ergonomisch bureau zit.

Over onze top 5 van beste gaming hoekbureaus

In onze top 5 van beste gamebureaus met hoek hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Het kiezen van het juiste gaming bureau

Het hoekbureau heeft de voorkeur boven een gewoon rechthoekig bureau om te gamen. De eerste heeft namelijk een L- of U-vorm, waardoor je dichter bij je speluitrusting kunt komen en toch meer ruimte hebt op de tafel zelf. De ruimte voor de TV kun je gebruiken voor controllers en andere dingen tijdens het spelen, zoals hapjes en drankjes (met mate).

Denk eraan: ergonomie komt op de eerste plaats! Als comfort en ergonomie niet goed samengaan, zullen gamers al na een paar uur zitten pijn in hun lichaam gaan voelen. Dit betekent dat het belangrijk is een evenwicht tussen beide te vinden. Een goede manier om dit te doen is door ervoor te zorgen dat je bureau perfect bij je lichaam past. In dit geval moet jega langs bij een plaatselijke meubelzaak om de afmetingen van het bureau te controleren voor je het koopt

Er zijn ook bureaus op de markt die speciaal voor gamers ontworpen zijn. Ze zijn meestal voorzien van voorzieningen die lange gamingsessies comfortabel maken, zoals ingebouwde bekerhouders, opbergvakken en meer. Dit is niet noodzakelijk maar kan handig zijn als je genoeg geld hebt om eraan te besteden!

Hoeveel kost een hoekgaming bureau?

Eén feit dat de meeste mensen steeds weer verbaast als ze voor hun volgende thuiskantoor aan het winkelen zijn, is hoe duur hoekbureaus zijn in vergelijking met standaard bureaus. De gemiddelde prijs van een kwalitatief hoekbureau voor gaming begint bij ongeveer €300 – bijna 50% hoger daneen standaard bureau! Wil je een hoogwaardig gaming hoekbureau met alle toeters en bellen, dan zul je ongeveer € 500 moeten uitgeven.

Dat is veel geld voor een gamer die niet elk jaar in de miljoenen verdient. Na verloop van tijd betalen deze bureaus zich echter terug, want ze gaan veel langer mee dan gewone bureaus. Een goed hoekbureau kan van generatie op generatie doorgegeven worden als er goed voor gezorgd wordt

Waar moet je op letten bij aankoop?

Als je een hoekbureau koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten voor je de aankoop doet.

Verstelbaar: Kijk allereerst of het bureau verstelbaar is. Dit betekent niet dat hij hoger of lager gezet kan worden (tenzij je deze eigenschap wilt), maar wel dat de hoogte ervan aan je lichaamslengte en speelhouding aangepast kan worden.

Materiaal: De meest gebruikte materialen voor deze bureaus zijn hout en staal, hoewel er ook andere verkrijgbaar zijn. Houten hoektafels gaan meestal langer mee, terwijl metalen meestal veel lichter zijn maar veel meer onderhoud vergen omdat ze erg gemakkelijk krassen!

Ruimte: Zorg dat je weet wat voor ruimte je nodig zult hebben. Zal je TV onder het bureau passen? Hoe zit het met luidsprekers? Zorg dat je alles van tevoren opmeet, zodathoef je het later niet meer terug te sturen

Grootte: Het laatste wat je nodig hebt is een bureau dat niet in je kamer past. Meet de precieze afmetingen van je kamer op en vergelijk ze met die van het bureau voor je het koopt

Wat vinden gamers van hoekbureaus?

Veel gamers geven tegenwoordig de voorkeur aan hoekbureaus om te gamen in plaats van de traditionele rechthoekige, want ze maken het veel gemakkelijker om te gamen. Als je bijvoorbeeld op een bank wilt zitten en tv kijken terwijl je op een controller of Xbox speelt, zal je dat met een gewoon bureau niet comfortabel kunnen doen. Je kunt zelfs hapjes en drankjes naast je spelsysteem zetten zonder problemen te ondervinden!

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om een gaming hoekbureau kopen, en de keuze is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommigen geven de voorkeur aan zo veel mogelijk ruimte, terwijl anderen alles graag dicht bij elkaar houden om het gemakkelijk bereikbaar te maken.

Een andere reden waarom gamers dol zijn op dit soort bureaus is dat ze maar heel weinig woonruimte in beslag nemen. In feite kun je er gemakkelijk meerdere in één ruimte zetten zonder problemen!

Nog een laatste aanbeveling als je probeert te kiezen tussen een gewoon bureau of een hoekbureau: kies wat comfortabeler aanvoelt. Dit is misschien niet voor iedereen hetzelfde, dus probeer ze allebei uit voor je een beslissing neemt!