Garagekrik: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 3

Op dit moment zijn er zo veel modellen van garagekrikken die je kunt vinden. Om je te helpen de juiste voor je auto te kiezen, zullen we je verder uitleg geven over de soorten garagekrikken en wat ze van elkaar onderscheidt.

Over onze top 5 van garage krikken

In onze top 5 van beste garagekrikken hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Soorten garage krikken

In principe zijn er twee soorten garagekrikken: hydraulische en metaal. Metalen garagekrikken zijn versterkt met stalen platen en kunnen manueel of hydraulisch zijn. Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken maar zwaar genoeg, zodat ze meer plaats op de vloer nodig hebben dan de hydraulische. Anderzijds is hun prijs lager dan die van hydraulische krikken.

Hydraulische garagekrikken zijn gemaakt van een aluminium legering en sommige delen zijn ook van een staallegering, zodat ze veel meer gewicht kunnen dragen dan metalen exemplaren. De constructie ervan maakt het mogelijk je auto op te tillen door eenvoudig op een knop te drukken, wat veel tijd bespaart als je bijvoorbeeld banden wilt wisselen. Hoewel de meeste modellen zonder automatische vergrendeling komen, heeft deze soort hoogwaardige ophangsystemen die je auto op zijn plaats houden terwijl je hem optilt.

Hoe kies je de juiste garagekrik?

Bij het kiezen van de beste garagekrikken moet je rekening houden met je automodel en het gewicht ervan. Er zijn modellen voor auto’s tot 1 ton gewicht, andere kunnen tot 10 ton of zelfs meer aan. Weegt je auto meer dan 4 ton, dan heb je beperkte mogelijkheden omdat niet alle hydraulische krikken zoveel gewicht kunnen dragen.

Een hydraulische krik kiezen is eenvoudig, want ze zijn er in verschillende maten, afhankelijk van hun draagvermogen. Kies dus gewoon degene die ontworpen is voor het maximum gewicht van je auto en je kunt niet fout gaan! Let er ook op dat er twee veiligheidsstangen onder het frame zitten, zodat hij niet wegglijdt als je hem optilt. Dit zijn must-have kenmerken als je wilt dat je garagekrik lang meegaat voor een lange tijd.

Hoeveel kost de beste garagekrik?

De prijzen voor hydraulische krikken variëren van €50 tot €150, wat nog betaalbaar is als je het vergelijkt met wat je zult besparen aan reparatiekosten dankzij je nieuwe heavy-duty garagekrik.

Dus, na het lezen van dit artikel kun je nu gemakkelijk de juiste garagekrik voor je auto kiezen. Het maakt niet uit of je de oude wilt vervangen of er gewoon een koopt voor af en toe gebruik; zorg ervoor dat hij alle hier belichte eigenschappen heeft, zodat hij nog vele jaren meegaat!

Vragen en antwoorden over garagekrikken

wat is de beste hydraulische krik voor een gewone auto?

Op dit moment zijn de beste garagekrikken die met ISO-9001 certificering; je kunt deze certificering gemakkelijk vinden want ze hoort op elk product gegraveerd te zijn. Deze kwaliteitsnorm garandeert dat je nieuwe garagekrik vele jaren meegaat, omdat de fabricage verbeterd is om aan hoge normen van productie-efficiëntie en kostenbesparing te voldoen.

Bovendien moet hij de TUV certificering hebben gekregen. Zoals we al gezegd hebben, wordt dit soort zware garage krikken geleverd met twee veiligheidsstangen en automatische vergrendeling, zodat hij perfect is om je auto op zijn plaats te houden terwijl je onder de motorkap werkt. Voor volledige veiligheid zoek je er een met een draagvermogen gelijk aan of meer dan 1/3 van jehet gewicht van de auto.

hoe kun je een metalen garagekrik repareren?

Als je wilt weten hoe je je metalen garagekrik kunt repareren, is het antwoord eenvoudig: laat hem gewoon door een vakman voor je repareren! Dit soort garagekrikken is niet aan te bevelen als ze tekenen van slijtage vertonen. Hydraulische modellen kunnen echter zonder problemen zelf gerepareerd worden.

wat zijn de beste handbediende garage krikken?

De beste handbediende metalen garagekrikken zijn die van staal en verstevigd met platen voor extra stabiliteit. Ze hebben rubberen kussentjes op hun voeten zodat ze je vloer niet beschadigen of uitglijden tijdens het gebruik; sommige modellen hebben ook wieltjes zodat ze gemakkelijker dan ooit te verplaatsen zijn.