Geldtelmachine: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 3

Geldtelmachines doen precies wat hun naam doet vermoeden: ze tellen geld. Een geldteller hoeft geen machine te zijn, je kunt ook geldtellers hebben in de vorm van kleine doosjes met dollarverdelers erin. En als je echt sjiek wilt worden, denk dan aan een automatische geldteller voor thuis of in je zaak. Wij hebben de 5 beste geldtelmachines op een rijtje gezet.

Over onze top 5 van geldtelmachines

In onze top 5 van beste geldtelmachines hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Welke geldtelmachines zijn er?

Een geldteller is de machine die de meeste bedrijven gebruiken om snel geld te tellen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden geldtellers gebruikt om geld te tellen, niet munten. Dat betekent dat ze meestal voorzien zijn van hoppers met een grote capaciteit om al je geld in één keer op te vangen.

Geldtelmachines zijn er in vele vormen: je kunt een geldteller kopen voor je bedrijf of thuis, of je kunt je gewoon een geldkistje met tussenschotten erin aanschaffen. Natuurlijk zijn geldkistjes minder efficiënt dan geldtellers als het op snelheid en capaciteit aankomt, al valt hun gemak niet te ontkennen. En als je het jezelf echt gemakkelijk wilt maken, kun je nog meer verwend worden door een automatische geldteller te kopen .

Wat kosten geldtelmachines?

Een geldtelmachine zal je niet al te veel kosten, maar geldkassa’s kunnen variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden dollars voor high-end geldkassa’s. De telmachines die door banken gebruikt worden zijn meestal honderden, zo niet duizenden dollars.

Hoe werken geldtelmachines?

Dat hangt af van de soort geldtelmachine die je krijgt. Geldkistjes tellen geld op de ouderwetse manier, met tussenschotjes en zo. Je laat ze er gewoon één voor één in vallen. Dat werkt prima voor kleine bedrijven of thuiskantoren die maar af en toe geld hoeven te tellen. Wil je iets meer blijvends, kijk dan eens naar enkele andere mogelijkheden: bankgeldtellers verzamelen je geld in één keer direct inhun geldkistjes. Automatische geldtellers scannen je geld met een snelheid van 18.000 biljetten per minuut.

Waar moet ik op letten als ik een geldteller koop?

Je zult niet alleen willen overwegen welke geldtelmachine je verkiest, maar ook hoeveel geld je regelmatig moet tellen en waar je van plan bent hem te gebruiken. Als je een geldteller voor je bedrijf zoekt, vergeet dan niet dat bedrijven meer geldtelmachines nodig hebben dan huishoudens, omdat ze elke dag meer contant geld verwerken. Als de geldteller in een bank of andere financiële instelling komt, wees je er dan van bewust dat sommige bedrijven eigen normen hebben – dat betekent dat hij van een erkende leverancier moet komen – om de nauwkeurigheid van de geldtellers van de bank te garanderen .

Veelgestelde vragen

Wat is een geldteller?

Een geldteller (of geldtelmachine) is een apparaat dat heel snel geld telt. Het is ontworpen om veel biljetten tegelijk op te nemen, zodat het in een mum van tijd grote hoeveelheden contant geld kan opstapelen. Als je een geldteller koopt , let er dan op dat hij

Welke geldtelmachine past bij mij?

Dat hangt af van de geldteller die je zoekt. Sommige geldtellers, zoals de geldtelmachines die in banken en bedrijven gebruikt worden, tellen ook echt geld; die informatie vind je in hun specificaties. Je zult ook willen kijken naar hoeveel geld er in kan en hoe snel hij geld telt.

Zijn geldtelmachines duur?

Geldkassa’s zijn niet erg duur. Commerciële geldtellers kunnen extreem duur zijn, maar geldkistjes voor thuisgebruik zijn vrij betaalbaar. Automatische geldtellers kunnen echter meer dan € 5.000 kosten voor de duurdere modellen, maar ze zijn niet nodig als je een klein volume hebt of het niet erg vindt om geld met de hand te tellen.

Welke geldteller is het beste?

We raden aan een geldteller of geldtelmachine uit te proberen voor je hem koopt. Zoek naar geldtelmachines in je omgeving waar een geldtelproef beschikbaar is. Doe ook online wat onderzoek naar geldtelmachine prijzen en merknamen om een idee te krijgen van welke geldtelmachines het minst kosten en kijk ook naar de specs van elke geldtelmachine.