De 5 beste gereedschapswanden van 2023

Laat een beoordeling achter

3.5 / 5. Aantal ratings: 4

Gereedschapswanden zijn een geschikte manier voor werkplaatsen of garages om gereedschap geordend op te bergen op een manier die ook efficiënt is. Ze zijn meestal gemaakt van hoogwaardig staal met een poedercoating zodat ze goed tegen de elementen bestand zijn. Een gereedschapswand houdt gereedschap zichtbaar en binnen handbereik, zodat je bij het werken aan een project geen tijd verliest met zoeken naar wat je nodig hebt. Je bespaart ook ruimte omdat je gereedschap dan boven je hoofd hangt, in plaats van meer vloerruimte in te nemen in kasten of lades. Gereedschapswanden geven je een plaats om boormachines, hamers, zagen en ander lang gereedschap op te hangen, maar ook moersleutels, schroevendraaiers en ander kleiner gereedschap.

Over onze top 5 van gereedschapswanden

In onze top 5 van beste gereedschapswanden hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Het kiezen van de juiste gereedschapswand

Bij de keuze van je wand moet je nadenken over de gereedschappen die je van plan bent op te hangen. Dit bepaalt de soorten haken en ander hang- en sluitwerk die bij je wand horen. Je wilt ook zeker zijn dat hij groot genoeg is voor al je gereedschap; als je niet genoeg ruimte hebt om alles op te hangen, kan het gebeuren dat je uiteindelijk kasten voor klein gereedschap gebruikt in plaats van wat de bedoeling was – wat een deel van het doel van een gereedschapswand in de eerste plaats teniet doet.

Koopcriteria van een gereedschapswand

Er zijn een paar overwegingen bij de aanschaf van je wand. Ten eerste wil je zeker zijn dat hij zoveel gewicht kan houden als je nodig hebt. Hoe hoger de gewichtslimiet hoe beter, want dat betekent dat er meer gereedschap aan elke haak hangt. Je wilt ook zien hoeveel haken er bij de wand geleverd worden, zodat je weet welke maat en vorm gereedschap er aan kan hangen (bijvoorbeeld: recht of schuin). Iets anders om naar te kijken is of er etiketten bij zitten voor waar je haken moeten komen; zo niet, dan krijg je een ongewoon uitziende gereedschapswand die niet efficiënt zal zijn voor het organiseren van je gereedschap.

capaciteit is de belangrijkste factor

Bij de keuze van een gereedschapswand zijn er twee belangrijke factoren die meewegen in je beslissing: gewichtscapaciteit en aantal haken. De beste gereedschapswand zal zowel een hoge gewichtscapaciteit als een groot aantal haken hebben. Zo zul je al je gereedschap kunnen ophangen zonder je zorgen te maken of ze wel goed vastzitten. Bij ToolGuyd raden we aan een wand te kiezen met een draagvermogen van minstens 500 pond.

Aantal haken is even belangrijk

Hoeveel haken er op je gereedschapswand zitten is een andere belangrijke factor. Als je er meer gereedschap aan wilt hangen, moet je er een kiezen die met 12 of meer haken geleverd wordt. Op die manier kun jehang een grote verscheidenheid aan gereedschap aan de muur. Vergeet niet dat je ook een gereedschapswand wilt zoeken die geleverd wordt met etiketten of markeringen die vertellen waar je elke haak moet hangen, zodat je nieuwe investering er uiteindelijk niet toe leidt dat je werkplaats een doorn in het oog wordt.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om gereedschap aan een gereedschapsmuur te ordenen?

Je kunt labels gebruiken voor waar elk haakje hoort. Dit maakt het gemakkelijk om te vinden wat je zoekt en zorgt ervoor dat je nieuwe gereedschapsmuur er professioneel en georganiseerd uitziet.

Hoeveel kost een goede gereedschapsmuur?

De meeste gereedschapsmuren kosten tussen de € 500 en € 700. Dat is een dure investering, maar bedenk dat het je helpt tijd en ruimte te besparen zodat je je op andere projecten kunt concentreren.

Is er iets waar ik op moet letten voor ik een gereedschapswand koop?

Bij de aanschaf van je nieuwe gereedschapswand is een van de belangrijkste factoren de gewichtscapaciteit: hoeveel gewicht kan hij houden en onder druk toch stabiel blijven. Een ander ding om naar te kijken: hoeveel haken komen eraan de muur? Als je er meer gereedschap aan wilt hangen, kies er dan een die met 12 of meer haken komt. Op die manier is je nieuwe gereedschapswand niet alleen een mooie versiering in je werkplaats – hij helpt je ook al je gereedschap te ordenen en gemakkelijk te vinden wanneer je het nodig hebt.

Wat is het beste materiaal voor een gereedschapsmuur?

Het beste materiaal voor een nieuwe gereedschapswand is metaal, vooral aluminium. Het is sterk, duurzaam, en roestbestendig.

Kan ik mijn eigen gereedschapsmuur bouwen?

Ja, je kunt je eigen gereedschapsmuur bouwen – er zijn verschillende mooie ontwerpen online die zelfs beginners kunnen volgen. Het belangrijkste is dat je zeker weet dat het gewicht meer dan 500 kilo kan dragen – anders loop je het risico dat je je verwondt of zelfs de wand beschadigen