De 5 beste glazen hamsterkooien van 2022

De meeste hamsterliefhebbers zijn het erover eens dat een hamsterkooi de belangrijkste investering is voor je hamster. Door een leuke hamsterkooi te kiezen geef je je hamster een prettige leefomgeving en dat is iets dat je graag wilt voor je kleine knaagdier. Hamsterkooien zijn er in verschillende materialen, maar een glazen hamsterkooi is toch wel echt heel fijn voor je hamster.

Over onze top 5 van beste glazen hamsterkooien

In onze top 5 van beste koffie percolators hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe uniek is de glazen hamsterkooi? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

De glazen hamsterkooi top 5 van 2022

# Product Score
1 Ferplast Semi-glazen Hamsterkooi 8.9
2 Home Decoration – Glazen Hamsterkooi 8.4
3 Hamster glazen kooi – Panoramische kamer 8.2
4 Zolux Neo Zwart XL – Glazen Hamsterkooi 7.9
5 Ferplast – Glazen Hamsterkooi 7.3

#1 – Ferplast Semi-glazen Hamsterkooi

Onze score: 8.9

Deze multifunctionele glazen hamsterkooi kan worden gebruikt als een habitat voor niet alleen hamsters, maar ook andere huisdieren. Deze huisdierkooi is gemaakt van duurzaam massief hout, met een hoge dichtheid, dragende, slagvastheid en geeft een geluidsisolatie-effect. De frisse kleuren en moderne uitstraling passen in veel woonomgevingen.

Het gave aan deze hamsterkooi is dat het een semi-glazen hamsterkooi is. Je kunt met het onderste deel je hamster erg goed in de gaten houden. Je kunt daar ook met ondergronden werken die je zelf mooi vindt.

Verkrijgbaar bij:

#2 – Home Decoration – Glazen Hamsterkooi

Onze score: 8.4

Richt een huis in voor je huisdier en laat het zijn eigen leefruimte hebben. Het materiaal is veilig en onschadelijk voor hamsters; stabiel en sterk, duurzaam.

Het gave aan deze glazen hamsterkooi is dat hij van alle kanten doorzichtig is. Je kunt je hamster daarom erg goed volgen.

Verkrijgbaar bij:

#3 – Hamster glazen kooi – Panoramische kamer

Onze score: 8.2

De glazen hamsterkooi heeft een grote interne ruimte en hebben hierdoor veel speelruimte. De kooi kan aan de bovenkant opengemaakt worden zodat hij makkelijker verschoont kan worden.

Het ontwerp van de afvoeropening aan de onderkant van het product kan het water tijdens het reinigen snel leegmaken om het drogen te versnellen. De ventilatieopeningen aan de bovenkant van de kooi zijn dicht op elkaar geplaatst, wat de luchtdoorlaatbaarheid van de kooi aanzienlijk verhoogt.

Verkrijgbaar bij:

#4 – Zolux Neo Zwart XL – Glazen Hamsterkooi

Onze score: 7.9

De Néo Panas XL hamsterkooi heeft een grote glazen onderkant en een roosterframe voor de bovenkant. Dit maakt het design van deze hamsterkooi enorm uniek. 

Buitenafmetingen (B x D x H): 71 x 41 x 49 cm. Binnenafmetingen (B x D x H): 70 x 40 x 45 cm. De kooi is uitgerust met een wiel, een voerbak en 2 openingen. De rasterafstand bedraagt 10 mm.

Verkrijgbaar bij:

#5 – PETGARD – Glazen Hamsterkooi

Onze score: 7.3

Met een afmeting van 67 x 36,5 x 70 cm en een 20 cm hoge glazen kuip hebben de hamsters in deze glazen hamsterkooi veel ruimte om te spelen. Volledig uitgerust: directe invoer met 2 houten etages, 2 houten ladders, 1 huisje en 1 loopwiel.

De van buitenaf eenvoudig te verwijderen glazen kuip vergemakkelijkt de reiniging. 3 kleppen (12 x 10 cm) aan de voorzijde zorgen voor een comfortabele toegang in het hok voor kleine dieren.

Verkrijgbaar bij:

De juiste glazen hamsterkooi kiezen

In de dierenwinkels en dierenspeciaalzaken is er vaak maar een beperkt aantal glazen hamsterkooien beschikbaar. Als je eenmaal online zoekt dan vind je erg honderden. 

Wij hebben de top 5 van beste glazen hamsterkooien op een rijtje gezet zodat jij makkelijk en snel je keuze kunt maken.

Shopgids: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een glazen hamsterkooi?

Natuurlijk is een hamsterkooi van glas een iets grotere investering dan de varianten van metaal of plastic. Maar het is juist die extra investering die het leven van jouw knaagdieren een stukje aangenamer maakt.

Of je nu in het bezit bent van hamsters, muizen, of gerbils: vrijwel alle kleine knaagdieren kunnen terecht in deze kooien die meerdere verdiepingen hebben. Let wel op dat grotere hamsters het liefste in een zo groot mogelijke kooi terecht komen, om de kwaliteit van leven te vergroten.

  • Kwaliteit: natuurlijk het voornaamste om rekening mee te houden. Je wilt een stevig en kwalitatief product in huis halen. Kijk daarom of de glazen hamsterkooi stevig is en tegen een stootje kan!
  • Prijs: je bent al snel veel geld kwijt om een glazen hamsterkooi aan te schaffen. Kijk daarom naar de prijs/kwaliteitverhouding om te bepalen of je glazen hamsterkooi het waard is.
  • Accessoires: sommige glazen hamsterkooien hebben ook verschillende bijkomende accessoires zoals een trappetje, huisje of waterbak. Kies wat jij leuk vindt voor je hamster.

We zijn er na onze zoektocht en tests zeker van dat je hamster een fijne nieuwe woonlocatie zal vinden. Een plek waar ook jij als baasje kan mee genieten van het vele graven waar de meeste knaagdieren gek op zijn.