De 5 beste glazen theepotten van 2022

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Voor iedere theeliefhebber is het zetten en drinken van thee een echt genietmomentje. Je wilt dan ook een mooie theepot in huis halen om thee te kunnen zetten. Een glazen theepot is daarbij een trendy manier om je thee te serveren. Veel mensen staan er niet bij stil, maar een glazen theepot is verkrijgbaar in tal van verschillende vormen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor een glazen theepot kiezen van gehard borosilicaat glas, maar is het ook mogelijk om een variant van gewoon glas of een dubbelwandig exemplaar in huis te halen zodat je niet je vingers verbrand.

Over onze top 5 van beste glazen theepotten

In onze top 5 van beste glazen theepotten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe uniek is de glazen theepot? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Glazen theepot top 5

# Product Theefilter Inhoud
1 Glazen Theepot met filter Ja 1L
2 Vienna – Glazen theepot inclusief filter (RVS) Ja 0.75L
3 WiseGoods Premium Theekan met Infuser Ja 0.75L
4 Monzana glazen Theepot met RVS filter Ja 1.2L
5 Kadirelli Glazen theepot 1.2 liter Nee 1.2L

#1 – Glazen Theepot met Filter (RVS)

Onze score: 8.7

Deze theepot van Bol.com is gemaakt van speciaal borosilicaatglas. Dit betekent dat je de theepot rechtstreeks op het fornuis kan plaatsen. Handig voor het (opnieuw) opwarmen van je thee. Dit model beschikt ook over een speciale schenktuit die druppelen voorkomt. Met een inhoud van 1000 milliliter kan je ruim vijf gasten voorzien van een kopje. Ook beschikt de theepot over een uitneembare theefilter.

De zojuist benoemde speciale schenktuit en de vormgeving van de uitgang, voorkomt dat er gemorst en gedruppeld wordt bij het inschenken van de thee. Zo voorkom je vervelende vlekken.

Het theefilter is speciaal ontwikkeld voor losse theeblaadjes. Handig voor het vervangen en uitwerpen van de thee in een soepele beweging. De zogenoemde thee-infuser is los daarvan ook prima te combineren met theezakjes die je in het filter plaatst. Zo raak je het theezakje minder snel kwijt als het draadje bijvoorbeeld loslaat.

Verkrijgbaar bij:

#2 – Vienna – Glazen theepot inclusief filter van roestvrijstaal – 75cl – losse deksel

Onze score: 8.4

De Vienna theepot is een aanwinst voor ieder huishouden die van lekkere thee houdt. Ook deze variant is van hittebestendig borosilicaatglas gemaakt. Zo heeft dit materiaal een lagere uitzettingscoëfficiënt dan gewoon glas. Het zet dus minder uit bij verwarming en krimpt daardoor minder bij afkoeling.

Het design past bij elk interieur en is echt tijdloos. De schenktuit is niet druipend en heeft een ergonomisch handvat voor een stevige grip. Doordat de glazen theepot transparant is kan je erg goed de sterkte bepalen. Door de inhoud van 0.75 liter heb je voor meerdere mensen in een keer een hele theepot klaar. Verdere specificaties van deze glazen theepot:

  • Afneembaar hoogwaardige roestvrijstalen zeeffilter voor losse thee of bloeiende thee.
  • De behuizing van borosilicaatglas is geoptimaliseerd om dikker te zijn, het is sterker voor dagelijks vrij gebruik.
  • Vaatwasmachinebestendig of handreinig.

Verkrijgbaar bij:

#3 – WiseGoods Premium Theekan met Infuser – RVS – Filter – 750 ml

Onze score: 8.0

Deze WiseGoods glazen theepot zet snel en gemakkelijk een lekkere pot thee. De glazen theepot heeft een infuser waardoor je losse thee of koffie gebruiken kan. De theepot is bovendien hittebestendig en heeft een bijzonder en vierkant design dat je niet vaak tegenkomt.

De glazen theekan heeft een maximale inhoud van 750 ml. Hierdoor kan je direct de nodige kopjes thee zetten. Bovendien is de theepot gemaakt van RVS en glas waardoor er een ware eyecatcher op tafel wordt gezet als je een kopje thee hebt gezet.

Verkrijgbaar bij:

#4 – Monzana glazen Theepot met RVS filter | met thee infuser | 9 kops | 1.2 l

Onze score: 7.7

De Monzana glazen theepot heeft een inhoud van 1200 ml en is samen met de Kadirelli theepot de grootste in deze top 5. Uitgerust met een uitneembare roestvrijstalen zeef is de pot ideaal voor het bereiden van losse thee, maar ook als je simpelweg theezakjes wilt gebruiken. Je hangt daarbij namelijk gewoon het theezakje in het zeefje.

De Monzana glazen theepot is bovendien gemaakt van hittebestendig en stabiel glas. Door het ergonomisch gevormde handvat kun je de vers gezette thee comfortabel uit de pot schenken zonder ernaast te druppelen.

Verkrijgbaar bij:

#5 – Kadirelli Glazen theepot 1.2 liter

Onze score: 7.3

Deze Kadirelli glazen theepot is gemaakt van hittebestendige glas. Hierdoor is het mogelijk om deze op het vuur te zitten en zodoende op te warmen. Net als de Monzana glazen theepot kan er makkelijk 1.2 liter in deze theekan.

De theepot is prachtig vormgegeven en perfect voor het maken van muntthee of andere kruidenthee. Hierdoor is ieder theemoment een bijzondere belevenis. Het enige nadeel aan de Kadirelli glazen theepot is dat er geen zeefje inzit voor verse theeblaadjes. Je zult hierbij altijd gebruik moeten maken van theezakjes.

Verkrijgbaar bij:

Kieshulp: waar moet je op letten bij de aanschaf van een glazen theepot?

Er zijn verschillende zaken die je in gedachte moet houden bij het aanschaffen van een glazen theepot. De belangrijkste hebben wij hieronder op een rijtje gezet en fungeert als kieshulp bij het maken van de voor jou meest geschikte keuze.

De capaciteit van de glazen theepot

Het model van de glazen theepot die je kiest maakt niks uit als deze niet de juiste capaciteit biedt. In een tweepersoons huishouden is een halve liter veelal genoeg.

Heb je grote gezelschappen op bezoek? Dan wil je wellicht eerder overwegen om vanaf 0.75 liter te zoeken. De meeste glazen theepotten zijn echter een tot anderhalve liter. Dit is genoeg voor zes tot zeven glazen thee.

Het materiaal van de glazen theepot

Bij een glazen theepot is het belangrijk om rekening te houden met het type glas dat je kiest. Theepotten worden vaak aangeboden in gewoon glas. Er zijn echter ook hittebestendige (zogenaamde borosilicaat) glazen theepotten beschikbaar. Dit materiaal heeft een lagere uitzettingscoëfficiënt dan gewoon glas. Het zet dus minder uit bij verwarming en krimpt daardoor minder bij afkoeling. Hierdoor kan je het glas op het fornuis zetten om je thee op te warmen.

Een ander type glas dat we vaak zien voor theepotten is de dubbelwandige variant. Dit zorgt ervoor dat de glazen theepot niet te warm is en eenvoudig opgepakt kan worden.

Glazen theepot: met of zonder theefilter?

Sommige vinden het handig, anderen een overbodige luxe: het theefilter. Drink je veel thee met losse blaadjes dan is een theefilter voor jou wellicht ideaal. Doordat je een theefilter vaak gemakkelijk uit de theepot haalt kun je deze eenvoudig schoonmaken en hoef je niet constant theezakjes of theefilters te gebruiken.

Schenktuit en handvat

Tenslotte is de schenktuit en het handvat erg belangrijk voor het beoordelen van de glazen theepot. De theepot moet namelijk niet druppelen en een handvat hebben die geen warmte geleidt. Dit betekent dus dat je het handvat eenvoudig vast kunt pakken, ondanks dat er thee in zit.

Handige vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van je glazen theepot

Je kiest met een glazen theepot vaak voor een echte eyecatcher. In dit overzicht gaan we dieper in op de vragen die je jezelf kunt stellen bij het verfijnen van je keuze bij de aanschaf van een glazen theepot.

Welke andere materialen theepotten zijn er?

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende glazen theepotten verkrijgbaar. Ben je echter meer geïnteresseerd in een theepot van een ander materiaal dan hebben we hieronder een opsomming gemaakt van de overige meest populaire theepotten op de markt:

  • Roestvrij staal (RVS): Het beste aan roestvrij stalen theepotten is dat je ze rechtstreeks op het vuur kunt plaatsen. RVS theepotten behouden warmte namelijk erg goed. Net als vele andere materialen is de vorm van een RVS theepot zo ontworpen dat deze niet druppelt bij het inschenken van thee.
  • Kristal: Een kristallen theepot houdt de warmte doorgaans vrij goed vast. Dankzij het materiaal kun je in detail zien hoe het water de kleur van de thee krijgt.
  • Gietijzer: Een gietijzeren theepot is iets dat we vooral zien bij traditionele Chinese ontwerpen. Door het materiaal waarmee ze zijn gemaakt, houden ze de warmte goed vast. Een gietijzeren theepot heeft doorgaans kleine openingen in het mondstuk die dienen als filter bij het serveren van de thee.
  • Porselein: Net als de gietijzeren variant vinden ook porseleinen theepotten hun afkomst in China. Dit materiaal kan je niet direct op het vuur plaatsen. Het is de bedoeling dat je het van tevoren verhitte water in de pot giet.  Daarna houden ze de temperatuur redelijk goed vast. In sommige gevallen hebben de theepotten een geïntegreerd filter.
  • Klei: Dit is toch wel het oudste materiaal te noemen waarvan een theepot gemaakt wordt. Ze hebben een poreus interieur dat de smaak van de thee absorbeert, iets dat wordt waargenomen wanneer je er een andere drank mee klaarmaakt. Dit soort potten wordt vaak gebruikt om de sterkste theesoorten mee te maken.

Hoe werkt een theepot?

Hoewel je verschillende materialen theepotten vind op de markt, ze werken in de regel allemaal hetzelfde. Het verschil zit hem in de theeketel en de theepotten die een geïntegreerde infuser hebben.

Met de theeketel wordt het water in de ketel op het vuur verwarmd. Je plaatst dan de thee in een theeglas of -kopje. Als het water heeft gekookt, giet je het in het glas. 

Theepotten met een infuser dien je niet op het vuur te plaatsen. Deze potten hebben een onderdeel in het midden dat je moet vullen met de thee die je wilt gebruiken. Daarna kook je het water apart en voeg je dit in de pot toe. 

 

Meer handige artikelen over glazen theepotten

Over de redactie

De schrijvers en redacteurs van Welkeisdebeste.nl schrijven met plezier de meest informatieve koopgidsen en informatieve artikelen over de meest uiteenlopende producten of diensten.

Neem bij vragen of interesse bij samenwerking contact op via e-mail: redactie.welkeisdebeste@gmail.com

Ga naar de bovenkant