Top 5 GPS trackers voor katten

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

We hebben de 5 beste gps trackers voor je kat uitgezocht. We leggen uit hoe je de beste vindt en waar je rekening mee moet houden als je in een gps tracker of huisdier tracker investeert.

Over onze top 5 van beste GPS trackers voor katten

In onze top 5 van beste GPS trackers voor katten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tracker voor je kat?

GPS huisdieren trackers kunnen je helpen je kat terug te vinden. Het is een van de beste manieren om je katachtige te behoeden voor verdwalen.

Als het gaat om het kiezen van een volgsysteem voor huisdieren, zijn er veel dingen waarmee je rekening moet houden. In dit artikel hebben we een checklist samengesteld die je hopelijk een inzicht geeft in hoe je de beste GPS tracker voor katten kunt kiezen:

  • Prijs voor gps huisdier tracker: Je moet bedenken hoeveel geld je bereid bent uit te geven. Er zijn verschillende soorten apparaten die in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn. In het artikel bespreken we de beste GPS trackers voor katten die tussen €20 en €150 kosten.
  • Abonnementskosten: Zoals bij elk abonnement moet je een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage betalen voor de diensten van je huisdier GPS tracker. Hoeveel geld je hieraan kwijt bent hangt af van het bedrijf dat het levert.
  • Gebruiksgemak: Als je een gps kat volgapparaat kiest, let er dan op dat het gemakkelijk te gebruiken is. Je kunt speciale apps om je huisdier terug te vinden of je kunt een hotline bellen die je vertelt waar je kat is.
  • Levensduur van de batterij: Niet alle GPS huisdieren trackers hebben dezelfde levensduur van de batterij. Er zijn toestellen die 60 dagen meegaan en andere die maar 2 dagen meegaan voor ze weer opgeladen moeten worden.
  • Activiteiten meten: Sommige volgsystemen voor huisdieren kunne ook gebruikt worden als fitnesstracker voor je kat. Dit betekent dat er ook informatie is over het activiteitsniveau van je huisdier.
  • Functionaliteiten: Hoe meer functies een GPS volgsysteem voor huisdieren heeft, hoe gemakkelijker het zal zijn om je kat terug te vinden. Sommige toestellen kunnen vallen of stoten detecteren en je dan een waarschuwing sturen.

Hoe werkt een GPS tracker voor je kat?

Een GPS tracker voor je kat werkt ongeveer hetzelfde als een volgapparaat voor andere huisdieren. Een GPS signaal wordt ontvangen van een satelliet en doorgegeven aan een speciale app of website, zodat je kunt nagaan waar je kat zich bevindt. Sommige GPS trackers voor huisdieren hebben ook een locatietoets, zodat je je kat gemakkelijk kunt terugvinden als je in de buurt bent.

Er zijn enkele verschillen tussen hoe een GPS tracker voor katten werkt en hoe er een voor honden, paarden of andere dieren werkt . Zo zijn er bijvoorbeeld maximale gewichtslimieten voor veel volgsystemen voor huisdieren.

Informatie over GPS trackers voor katten

Wanneer het GPS signaal uitgezonden wordt, wordt de plaats van je kat geregistreerd met een paar coördinaten. De eerste coördinaat vertegenwoordigt de lengtegraad en de tweede coördinaat de breedtegraad. Wanneer je deze gps informatie ontvangen hebt, kun je die gebruiken om op een kaart te zien waar je huisdier zich bevindt .

Waar zijn gps trackers voor katten van gemaakt?

De meeste GPS trackers voor huisdieren zijn gemaakt van plastic. Ze worden geleverd met een batterij die je regelmatig moet opladen, dus is het belangrijk een toestel te kiezen dat een energiebesparende modus heeft of de batterij enkele dagen kan vasthouden voor hij weer opgeladen moet worden.

De beste gps huisdieren tracker is waterdicht. Als je kat door regen reist, dit kan helpen je toestel te beschermen.

Hoe ver is het bereik van een GPS tracker voor katten?

Een GPS tracker voor je kat werkt binnen een bepaalde straal van je huis. Dat wil zeggen, de informatie die het van een satelliet ontvangt kan niet meer dan een paar kilometer van je huis verwijderd zijn. Dit wordt bepaald door hoeveel zichtbare satellieten er op elk moment aan de hemel zijn en waar ze zich ten opzichte van je eigendom bevinden.