Grote badmat: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 1

Grote badmatten worden op de vloer van de badkamer gelegd. Ze beschermen de voeten van de baders tegen scherpe randen en bijvoorbeeld tegen uitglijden op natte vloeren. Het vinden van een mooie grote badmat is best lastig in onze top 5 van beste grote badmatten zetten we onze favorieten op een rijtje.

Over onze top 5 van grote badmatten

In onze top 5 van beste grote badmatten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waarom zou je een grote badmat kopen?

De badkamer is een gevaarlijke plaats. Vooral op natte vloeren heb je het gevaar uit te glijden en te vallen. Bovendien zitten er veel gladde randen bij een badkuip. Een grote badmat is een soort bescherming in de badkamer voor de voeten van de baders, en hij ziet er ook nog mooi uit.

Hoe kies je een grote badmat?

Behalve de prijs zijn er nog een aantal andere factoren waarmee je rekening moet houden als je een grote badmat koopt. Je moet bijvoorbeeld ook op de kleur letten – niet elke badkamer wordt gedomineerd door witte tegels. Veel badkamers hebben eerder donkergekleurde tegels en dus is het prettig als iemands badmat ook een relatief donkere kleur heeft. Dit is een lijst met de criteria waarop je kunt letten bij het kiezen van een badmat:

  1. Materiaal: Als je een grote badmat koopt, let dan eerst op het materiaal waarvan hij gemaakt is. Vaak telt alleen de prijs, maar dan kun je iets kopen dat snel slecht ruikt of dat al na één wasbeurt zo hard als steen is! Het mooiste is dat het gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals bamboe of egyptisch katoen.
  2. Grootte: Vervolgens moet je kijken naar de afmetingen van de badmat. Hij moet passen bij je vloer! Bijvoorbeeld, heb je een kleine badkamer met kleine tegels op de vloer, kies dan iets kleiners dan voor een grote badkamer met grote tegels.
  3. Kleur: Denk daarna na over de kleur en wat er in jouw badkamer past.
  4. Andere criteria: Plaats ook op andere criteria, zoals wasvoorschriften en garantie.

Nu ken je alle basiskennis om een mooie grote badmat te kopen! Heb je er al een? Zo niet, bekijk dan onze top 5 beste grote badmatten.

In welke maat moet een grote badmat zijn?

Een grote badmat moet minstens twee baden bedekken, zodat er geen water door kan druppelen naar de vloer. In sommige badkamers zijn er meer badgasten die tegelijk gaan douchen, dan is een grote badmat met een zijlengte van 170 cm aan te bevelen. Een grote badmat heeft in dat geval een bijna volledige beschermende functie! Voor kleinere badkamers of enkele douches raden we een middelgroot model aan dat goed in je ruimte past. De grote modellen uit onze top 5 beste grote badmatten zijn geschikt voor alle soorten badkamers, hoe groot of klein ze ook zijn

Handige informatie over badmatten

Een badmat wordt in de badkamer gebruikt om je voeten veilig en droog te houden bij het betreden van de douche, of na het douchen. Een vleugje luxe of een mooi ontwerp kan ook een goede reden zijn om een badmat te kopen.

Wist je dat een gewone dweil weinig vocht absorbeert? Daardoor wordt vuil vaak in de vezels van de dweil, en daarom moet hij regelmatig uitgeborsteld worden.

Om dit te voorkomen kun je een badmat in de badkamer gebruiken, zodat er bij het douchen of baden geen water op de grond loopt. Een grote badmat vergroot ook de grip op de vloer en voorkomt uitglijden. Het is het beste als je een antislip badmat koopt. Hiervoor heb je ook na het wassen meer houvast.

Kunnen bepaalde materialen in de wasmachine gewassen worden?

Ja, de meeste badmatten zijn gemaakt van katoen of schuim en kunnen in de wasmachine op maximaal 40 graden! Als je een grote badmat van andere materialen koopt, kijk dan naar de wasvoorschriften.

Hoe maak je een badmat schoon?

In principe kunnen ze in de wasmachine met maximaal 40 graden gewassen worden. Het is het beste als je een kleine hoeveelheid vuil hebt, zodat er niet te veel in de wasmachine komt. Als je een grote hoeveelheid zand en ander vuil op je badmat hebt, doe hem dan eerst in een teil of emmer met water en laat het vuil oplossen. Daarna kun je het verder wassen zoals gewoonlijk.