Hangmat voor katten: de top 5 van 2022

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 2

Een kat, een hangmat en een heerlijke tijd samen. De twee houden zo veel van elkaar dat ze niet van elkaar gescheiden kunnen worden. En als je katje ook enthousiast is over in de hangmat liggen, dan kan niets hem of haar nog in de weg staan. Het is een win-win voor beide partijen! Om je te helpen een geschikte hangmat voor katten te vinden, verzamelden we de beste producten en beschrijven we welk materiaal ideaal is voor je huisdier. Evenals welke voor- en nadelen ze bieden.

Over onze top 5 van kattenhangmatten

In onze top 5 van beste hangmatten voor katten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een goede hangmat voor katten?

Een hangmat voor katten is een bed, aan de onderkant gemaakt van zachte stof, waarin je katachtige kan gaan liggen. De meeste modellen zijn niet erg groot en zijn daarom ook geschikt als extra ligplaats voor twee of meer katten. De voordelen zijn duidelijk:

Je kat voelt zich veilig omdat hij of zij boven de grond verheven is. Dit heeft een positief effect op de gezondheid van de kat.

Een hangmat voor katten is licht en gemakkelijk te installeren. Je kunt hem gewoon in een hoek van het huis leggen of aan de muur bevestigen, zodat je huisdier zijn eigen plekje heeft. Maar als je meerdere katten hebt, moet je erover denken meerdere bedden te kopen om gevechten te voorkomen.

Hammocks zijn meestal wasbaar. Als je het toilet van je kat goed schoonhoudt, kun je het beddengoed er gewoon uithalen en in de wasmachine doen.

Geschikt voor elk huis: Een hangmat voor katten is geschikt voor elk interieur. Afgezien daarvan is er praktisch geen grens aan waar je ze in je huis kunt plaatsen.

Waar let je op bij het kiezen van de meest geschikte katten hangmat

Wat de een mooi vindt, is niet voor iedereen. Dat geldt net zo goed voor hangmatten voor katten. Het belangrijkste bij de keuze van een hangmat voor je huisdier is de grootte van het bed. Als je meerdere katten hebt, kun je beter meer dan één model kopen om gevechten over het slaapgedeelte te voorkomen. Het materiaal is ook belangrijk. Het moet zacht genoeg zijn voor je kat om comfortabel te liggen, maar stevig genoeg om niet te scheuren. Een goede hangmat biedt een uitstekende luchtcirculatie en kan daardoor de pootjes van je katachtige schoon houden.

Materiaal van de hangmat

De hangmatten zijn meestal van katoen gemaakt, maar je kunt ook modellen van polyester vinden. De meeste katteneigenaren kopen liever een model met katoenen vulling of wattering, omdat die veel zachter is dan de synthetische soort. Er zijn ook speciale modellen die gevuld zijn met een extra warme natuurlijke vulling die je huisdier goed beschermd houdtMateriaal van de hangmat

De hangmatten zijn meestal van katoen gemaakt, maar je kunt ook modellen van polyester vinden. De meeste katteneigenaren kopen liever een model met katoenen vulling of wattering, omdat die veel zachter is dan de synthetische soort. Er zijn ook speciale modellen die gevuld zijn met een extra warme natuurlijke vulling die je huisdier goed beschermd houdt.

Prijs van een katten hangmat

De prijs van een kattenhangmat ligt tussen de 10 en 50 euro. Je hoeft niet meer te betalen voor een goed product dat comfortabel en praktisch is. Maar je kunt ook heel goedkope modellen vinden die van minderwaardig materiaal gemaakt zijn, dus wees voorzichtig bij het kopen!

De populairste merken

Er zijn veel verschillende merken die hangmatten voor katten verkopen. Sommige hebben zelfs meerdere modellen met verschillende kwaliteiten. Bij het kopen moet je altijd letten op het materiaal en de kwaliteit van het eindproduct, zodat je huisdier een fijne plek heeft om in te slapen.

Enkele populaire merknamen zijn Nic & Zoe, GoCatGo, Tigerfield, Acaza en Pishoo. Maar los daarvan zijn er nog veel meer merken die hoogwaardige kattenhangmatten verkopen.

Veelgestelde vragen

Kan een hangmat ook als krabpaal gebruikt worden?

Niet alle modellen zijn geschikt voor dit doel. Een goede kattenhangmat is zacht genoeg om in te liggen, maar stevig genoeg om tegelijk als krabpaal te dienen. Je moet dus altijd nagaan of hij duurzaam is voor je hem koopt.b.

Waar kan ik een hangmat vinden voor mijn kat?

Je kunt online heel wat verschillende modellen vinden. Er zijn ook veel goede merken die hun producten aanbieden op platforms als Amazon, zodat je ze gemakkelijk via internet kunt kopen.

Conclusie

Een hangmat voor katten is een uitstekend idee als je huisdier graag tijd doorbrengt met slapen. Een comfortabel bed biedt wat privacy of een plek om te schuilen als je harige vriend zich bang voelt. Er is een grote keuze aan hangmatten in alle prijsklassen en met kwaliteitsmaterialen. Een goede kattenhangmat kan snel gewassen en gedroogd worden, zodat hij altijd schoon en comfortabel is voor je huisdier.