Hoe groot moet een kweekbak op poten zijn?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Een kweekbak op poten is ideaal als je wilt gaan moestuinieren en je weinig ruimte hebt. Of als je geen/weinig grond hebt om dit te kunnen realiseren. Ook kan je een bak makkelijker verplaatsen (tijdens het seizoen of zelfs gedurende de dag, als je er wielen onder hebt). Maar, hoe groot moet zo’n kweekbak op poten zijn om groenten te kunnen kweken?

De juiste grootte van een kweekbak op poten

Een moestuin bak met een binnenmaat van 90cm, 100cm of 120cm is een prima maat om mee te starten. Hiermee heb je voldoende ruimte om verschillende groenten in te onderhouden.

Toch is het handig om niet perse te kiezen voor een vierkante (meter) bak, als je die bijvoorbeeld voor een muur of schutting plaatst. Omdat je er dan niet omheen kunt lopen, kom je maar heel moeilijk achteraan in de bak. Een dergelijke maat is geen probleem als je er wel omheen kunt lopen.

Als je voor de bak staat en je arm verder moet reiken dan 60-80cm, dan wordt het gebruik van je moestuin al een stuk moeilijker. De maat 120×60 cm is daarom een van de meest populaire maten.

Weinig ruimte beschikbaar

Heb je nog minder ruimte? Je kunt natuurlijk ook met kleiner beginnen. Denk bijvoorbeeld aan 60x60cm of zelfs 30x30cm. Daarmee kan je één soort groenten per bak kweken.

Let op! Het kost wel wat meer moeite om kleine bakken te onderhouden. De grond droogt veel sneller uit en afhankelijk van het soort groente is eerder nieuwe voeding nodig.

Op zoek naar een kweekbak? Bekijk dan onze top 5 beste kweekbakken op poten.