Hoe maak je een luchtreiniger schoon?

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Het is belangrijk om een luchtreiniger regelmatig schoon te maken, omdat anders het apparaat niet optimaal zal functioneren. Bovendien kan een vervuilde luchtreiniger ervoor zorgen dat je last krijgt van bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheid. Door een luchtreiniger goed te onderhouden, ben je dus niet alleen zeker van een schonere lucht, maar ook van een gezonder binnenklimaat.

Het schoonmaken van de luchtreiniger

Om een luchtreiniger schoon te maken, kun je het beste eerst de filters vervangen. Vervolgens kun je met een stofzuiger of borstel alle stof en vuil verwijderen. Als laatste kun je met een doekje eventuele restjes reinigen. Let er wel op dat je geen chemicaliën gebruikt om het apparaat schoon te maken, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Onderhoud van de luchtreiniger

Naast het schoonmaken van de luchtreiniger, is het ook belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Dit doe je door de filters en andere onderdelen schoon te houden. Bovendien is het raadzaam om de luchtreiniger één of twee keer per jaar te laten reinigen door een professional. Op die manier ben je ervan verzekerd dat alle vuil en stof wordt verwijderd, waardoor de luchtreiniger weer optimaal zal functioneren.

Bekijk ook: de 5 meest populaire luchtreinigers