Hoe werkt een aroma diffuser?

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 1

Een aroma diffuser is een apparaatje waarmee je etherische olie kunt verdampen. Dit zorgt ervoor dat de geur van de olie wordt verspreid in de ruimte. De meeste aroma diffusers werken op basis van stoom of ultrageluid.

Stoom

Stoom is het belangrijkste principe achter alle aroma diffusers. Een klein hoeveelheid water wordt verwarmd en verdampt, waardoor de stoom ontstaat. Deze stoom wordt dan weer omgezet in ultrageluid, dat vervolgens de etherische olie verspreidt. Ultrageluid

Ultrageluid

Ultrageluid is een geluidsgolf met een hogere frequentie dan het menselijk gehoor kan waarnemen. Deze golf wordt omgezet in trillingen, die door het water worden geabsorbeerd. Hierdoor ontstaat er een vacuüm en komt de etherische olie vrij.

Er zijn drie soorten aroma diffusers op basis van ultrageluid:

  • Kristallen aroma diffuser: In deze diffuser liggen kristallen in het water. De kristallen zetten het ultrageluid om in trillingen, waardoor de etherische olie wordt verspreid.
  • Nebulizers: In een nebulizer wordt de etherische olie vermengd met water en vervolgens ingespoten in de stoom. Hierdoor ontstaat er een fijne mist, die de geur verspreidt.
  • Ultrasone aroma diffusers: Bij deze diffusers wordt het ultrageluid rechtstreeks op de etherische olie gericht. Dit zorgt ervoor dat deze sneller verdampt.

Bekijk ook: de 5 beste draadloze aroma diffusers