Hoe werkt een luchtreiniger?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Als je last hebt van allergieën, dan is een luchtreiniger waarschijnlijk een goede investering. Allergieën kunnen worden verergerd door allerlei stoffen in de lucht, zoals pollen, huidschilfers en dierenharen. Een luchtreiniger zorgt ervoor dat deze stoffen niet meer in je huis circuleren. Daarnaast is een luchtreiniger ook handig voor mensen die snel geïrriteerd raken door stof of sigaretten

Werking van een luchtreiniger

Een luchtreiniger werkt door stofdeeltjes in de lucht te vangen. Deze deeltjes kunnen komen van allerlei bronnen, zoals sigarettenrook, schoonmaakmiddelen of pollen. De luchtreiniger zorgt ervoor dat deze deeltjes groter worden en daardoor minder snel inademen. Ook blijven ze aan het filter plakken, waardoor het stofgehalte in de ruimte afneemt.

Er bestaan verschillende soorten luchtreinigers. Sommige reinigen alleen de lucht, terwijl andere ook schadelijke gassen kunnen verwijderen. Het is belangrijk om te kiezen voor een luchtreiniger die aansluit bij je behoeften.

Plaatsing van de luchtreiniger

Een luchtreiniger moet op de juiste plek in je huis worden geplaatst. Het is belangrijk dat de luchtreiniger zichzelf kan reinigen, omdat anders het stoffilter vervuild raakt. Daarnaast moet de luchtreiniger een goede afvoer hebben, zodat het vocht uit de lucht kan worden afgevoerd. Populaire plaatsen voor het neerzetten van een luchtreiniger zijn de slaapkamer of de woonkamer.