Hoe werkt een opklapbed?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Voor mensen met een handicap of beperkte mobiliteit kan een opklapbed een geweldige keuze zijn. Deze bedden zijn gevormd om in kleine ruimten te passen en maken opbergen mogelijk als ze niet in gebruik zijn. Een opklapbed bestaat meestal uit een in stof gewikkelde matras die in een metalen frame is geschoven dat met wieltjes in een rechtopstaande opbergpositie rolt.

In neergelaten toestand is het bed meestal ongeveer 2 tot 2,5 meter groot en gemakkelijk door één persoon te verplaatsen. Wanneer ze volledig uitgeschoven zijn, kunnen ze in omvang verdubbelen en hebben ze een gewichtslimiet van ongeveer 50 kg, afhankelijk van het model dat je koopt. Een opklapbed berg je gemakkelijk op, want het kan tegen de muur of in een kast geklapt worden, waar het weinig plaats inneemt in vergelijking met gewone bedden . Bovendien zijn de meeste modellen ook voorzien van een handvat, zodat het bed gemakkelijk kan worden gedragen.

Een ander voordeel van dit type opklapbed is hoe snel het kan worden opgezet. De matras is meestal heel dun, maar stevig, en uitgeklapt heeft het bed een slaapoppervlak van ongeveer 80 cm breed x 190 cm lang .

Op zoek naar een opklapbed? Bekijk dan onze toplijsten met beste 1 persoons opklapbedden of beste 2 persoons opklapbedden.