Hoeveel kilometer rijdt een elektrische step?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Dit is een veel gestelde vraag door veel mensen die proberen te beslissen of een elektrische scooter al dan niet aan hun behoeften zal voldoen.

Het aantal kilometers per accu dat iemand uit een elektrische scooter kan halen zal variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

  • Grootte/gewicht van de berijder
  • Terrein waar je je bevindt- Hoe snel je rijdt
  • Leeftijd en conditie van de batterij
  • Type en vermogen van de motor die op je elektrische scooter gebruikt wordt

Er is geen wetenschappelijke formule om je te helpen bepalen hoeveel km per uur een scooter precies zal halen. Het is mogelijk een schatting te geven op basis van de zojuist genoemde factoren, maar dat zou een te grote vereenvoudiging zijn. Elektrische scooters bieden verschillende snelheden en de meeste fabrikanten vermelden ze als “Maximum Speed” of “Maximum Cruise” bepalend wat de meeste mensen van hun ritjes kunnen verwachten.

De cijfers

Laten we, om dit beter te begrijpen, eens naar wat getallen kijken: Drie veel voorkomende topsnelheden: 10, 15 en 20 MPH (mijl per uur). Dat betekent dat als je 150 pond en rijd je met een beetje kracht, dan zou je 10 mijl per uur moeten kunnen halen. Als je 100 pond weegt, ga je 15 mijl per uur en als je 200 pond weegt, leg je 20 mijl per uur af. Als je nog sneller dan die snelheden kunt gaan komt dat door de motor- en accutechnologie die in je scooter gebruikt wordt; we zouden zeggen dat je accu minder lang meegaat omdat hij een krachtiger voertuig moet aandrijven.

Er zijn twee belangrijke factoren die bijdragen tot de afstand die een elektrische scooter op een lading kan afleggen: De grootte/het gewicht van de berijder en het terrein (hoe snel je gaat)

Grootte/gewicht van de berijder

Als alle andere variabelen constant blijven (terrein,snelheid, enz.), neemt met de grootte en het gewicht van de berijder ook de actieradius van zijn of haar scooter toe. Als je bijvoorbeeld 200 pond weegt en met een snelheid van 10 mijl per uur rijdt op een vlakke ondergrond zonder tegenwind en je batterij is volledig opgeladen, dan kun je verwachten ongeveer 16 mijl te kunnen rijden voor je zonder stroom komt te zitten

Terrein/Snelheid/Geluidsniveau

Het is belangrijk op te merken dat elektrische scooters in heuvelachtig terrein niet zo ver komen als wanneer je op vlak terrein rijdt. Scooters verbruiken meer sap bergop dan bergaf. Het terrein zou niet veel verschil moeten maken als je langzamer rijdt dan rond de tien mijl per uur; maar hoe hoger je snelheid, hoe korter je bereik. Ook, als je een scooter kiest die meer lawaai maakt en/of je gebruikt de motorkracht om door zand of sneeuw te rijden, zul je minder kilometers halen dan wanneer je op het trottoir rijdt.

Als je overweegt een elektrische scooter aan te schaffen, is het belangrijk na te denken over het soort terrein waarop je het vaakst zult rijden, want dit kan je actieradius aanzienlijk beïnvloeden. Bijvoorbeeld: Woon je ergens met heuvels en ben je van plan je scooter dagelijks te gebruiken, kies dan voor een model met minstens 10 mijl per uur snelheid , zoek er een waarmee je het geluidsniveau dat hij produceert kunt instellen (en laag houden) en test heel grondig voor je koopt . Wat de actieradius betreft, geldt meestal: hoe groter de capaciteit van het accupakket (gemeten in AH), hoe groter de actieradius. Als je van plan bent je scooter alleen voor korte ritjes te gebruiken, dan zou een kleiner accupakket prima moeten zijn.

Op zoek naar elektrische step voor je kind? Bekijk dan onze top 5 met beste steps voor kinderen