Hoeveel ruimte heb je nodig voor een opklapbed?

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Een opklapbed is ruimtebesparend als je een extra ruimte nodig hebt voor je gasten die ook omgetoverd kan worden tot een comfortabele ruimte om te slapen. Meestal worden ze gebruikt in logeerkamers of slaapkamers. Dus, hoeveel ruimte heb je nodig voor een opklapbed?

Benodigde ruimte voor opklapbedden

Benodigde slaapruimte – dat hangt af van de afmetingen van de matras . Een standaard matraslengte is 203 cm. De breedte is 152 cm als er 2 matrassen zijn; 40 inch 102 cm als er één slaapbankmatras is; dienovereenkomstig, ruimte rond het opklapbare bedframe moet minstens 203 cm en 102 cm zijn.

Eisen aan de ruimte als het bed opgevouwen is: ruimte om het bed op te rollen / uit te schuiven; ruimte om de matras uit te vouwen; ruimte tussen de muur en het bed tijdens het gebruik

Andere dingen waarmee rekening moet worden gehouden: komt er een nachtkastje naast dit opklapbed, dan moet je rekening houden met de afmetingen ervan; breder vergt meer ruimte; ook als je een ander meubel kunt opklappen/uitrollen, zoals stoelen of kasten. Deze laten misschien niet genoeg ruimte over om te manoeuvreren. Benodigde ruimte voor opklapbedden

Benodigde ruimte voor de slaapruimte

Die hangt af van de afmetingen van de matras . Een standaard matraslengte is 203 cm. De breedte is 152 cm als er 2 matrassen zijn; 40 inch 102 cm als er één slaapbankmatras is; dienovereenkomstig moet de ruimte rond het opklapbed frame minstens 203 cm en 102 cm zijn.

Benodigde ruimte als het uitklapt

Dit hangt af van de grootte van je slaapkamer. Welke ruimte heb ik nodig rond mijn opklapbed? Als je je vrij door je ruimte kunt bewegen zonder meubels of muren te raken, dan is 2 vierkante meter.

Waar je verder op moet letten

Andere dingen om te overwegen: als je een nachtkastje naast dit opklapbed gaat zetten, moet je rekening houden met de afmetingen ervan; breder vergt meer ruimte; ook of je andere meubels kunt opklappen/uitrollen.

Op zoek naar een opklapbed? Bekijk dan onze top 5 lijsten met beste 1 persoons opklapbedden of 2 persoons opklapbedden.