Hoeveel stroom verbruikt een mini koelkast gemiddeld?

Laat een beoordeling achter

2.5 / 5. Aantal ratings: 2

Een mini koelkast verbruikt ongeveer 100 watt stroom. Dit is ongeveer hetzelfde als een normale koelkast, maar omdat een mini koelkast vaak kleiner is, verbruikt hij minder energie per vierkante meter dan een normale koelkast. Daarnaast zorgt de ingebouwde compressor ervoor dat de mini koelkast sneller afkoelt en minder elektriciteit gebruikt. Als je dus op zoek bent naar een compacte en energiezuinige koelkast, is een mini koelkast de juiste keuze.

Hoe zuinig is een mini koelkast?

Een mini koelkast is ongeveer 2,5 keer zo zuinig als een koelvriescombinatie. De meeste mini koelkasten hebben een energielabel A++ of A+, waardoor ze niet veel stroom verbruiken. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te plaatsen en neemt de ruimte die ze innemen weinig tot geen extra ruimte in beslag. Heb je dus weinig ruimte in huis, maar wil je wel graag een koelkast hebben, dan is een mini koelkast de perfecte oplossing.

Energiekosten van een mini koelkast

Een mini koelkast verbruikt ongeveer 100 watt per uur. Dit komt neer op €0,10 per dag of €3,00 per maand. Als je de mini koelkast vaker gebruikt, is het verstandig om een energiezuinige koelkast te kopen. De gemiddelde energiekosten van een A+++-koelkast zijn ongeveer €36,- per jaar. Wil je weten wat de energiekosten van jouw koelkast zijn?

Bekijk ook: de 5 meest populaire mini koelkasten met glazen deur