De top 5 hondenbanken van 2022

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 4

Je hebt eindelijk besloten een hond te nemen, maar je bent er nog niet over uit of dit wel het juiste moment is. Maar als je hart ja zegt, waarom dan niet? Het kan immers heel lonend zijn. Ook al wordt je hond je gekoesterde metgezel en de onvoorwaardelijke liefde van je leven, je moet ook voor zijn welzijn zorgen. Je hebt al nagedacht over het voeren, trainen en uitlaten van de hond. Maar je moet ook aan iets anders denken: waar zal hij slapen?

Over onze top 5 van hondenbanken

In onze top 5 van beste hondensofa’s hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Hoezo kiezen voor een hondenbank?

Er zijn veel plaatsen in je huis waar je met je hond kunt slapen. Als je hem niet op je bed wilt, zijn er de banken, de vloer van je kamer of zelfs je thuiskantoor. Als je hem op een plaats wilt hebben waar iedereen hem kan zien, moet hij ook zijn eigen bed hebben. Een hondenbank is een uitstekende optie, zowel om te slapen als soms om met speeltjes te spelen.

De belangrijkste soorten hondenbanken

Hondenbanken worden op verschillende manieren gemaakt, afhankelijk van het gebruik. Daarom zijn er verschillende soorten: degene die overdag als gewoon bed werkt en een andere die ’s nachts in een comfortabele slaapplaats verandert; degenen die beter werken als ze in huis staan, terwijl andere perfect zijn voor kampeertochten. In principe zijn er twee soorten hondenbedden:

  1. Dagbedden/slaapbanken – deze zijn meerals gewone hondenbedden, met een kussen en een zachte bodem. Ze kunnen meer of minder comfortabel zijn, afhankelijk van de materialen waarvan ze gemaakt zijn en van hun grootte, natuurlijk. Je kunt zowel orthopedische als niet-orthopedische opties vinden;
  2. Orthopedische hondenbedden – meestal gemaakt van traagschuim om je huisdier maximaal comfort en steun te bieden. Deze soorten ligbanken zijn vooral handig als je wilt dat je hond zijn eigen bed in huis heeft maar je je zorgen maakt over zijn gewrichten, omdat slapen op dit soort bed veel gezonder is dan slapen op een ander soort bank/bed dat niet genoeg steun biedt.

Wat zijn de beste types?

Als je de beste bank voor je huisdier wilt kiezen, moet je rekening houden met het volgende:

  • Grootte – je huisdier heeft een bank nodig die bij zijn grootte past;
  • Vulling – modellen van gesloten en open celschuim zijn goede opties, net als orthopedische hondenbedden. Bedenk dat als je graag met je hond knuffelt, je ook een bed met zachte vulling moet kiezen;
  • Ontwerp – het gaat niet alleen om kleur of patroon; veel banken hebben geweldige ontwerpkenmerken, zoals gemakkelijk schoon te maken stoffen (wat vooral belangrijk is als je een hond bezit die verhaart), geïntegreerde kussens voor optimaal comfort en veiligheidsranden die ontworpen zijn om te voorkomen dat je van de bank glijdt. Ook hebben sommige banken opstaande randen die helpen je huisdier op de bank te houden in plaats van er af te vallen. Denk ook altijd aanof de bank gemakkelijk te vervoeren is, want hij komt je van pas als je op vakantie gaat of als je hond ziek wordt en je hem naar de dierenarts moet brengen.

Hoeveel moet ik uitgeven?

Een comfortabel dagbed kan rond de € 100 kosten. De prijs van een goed orthopedisch bed hangt af van de grootte van je hond en de vulling. Je kunt prima modellen vinden die goedkoper zijn dan dit, maar houd er rekening mee dat ze misschien niet zo duurzaam zijn als duurdere opties. Bedenk ook dat de meeste ligbanken een afneembare hoes hebben om ze gemakkelijk te kunnen wassen, wat altijd een pluspunt is!

Waar moet ik kopen?

Nu je weet wat je in een hondensofa moet zoeken, kun je je zoektocht beginnen. Je kunt in dierenwinkels kijken, maar die bieden niet altijd de beste keuze aan modellen en mogelijkheden. Een betere optie zou een betrouwbare online winkel zijn, waar je met gemak verschillende soorten banken kunt vinden. Ook hebben dit soort bedrijven meestal steeds verschillende ontwerpen en kleuren beschikbaar, wat belangrijk is als je hond zijn eigen stijl heeft.