Hondendeken voor in de auto: De top 5 van 2022

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Hondendekens zijn er in vele soorten en maten, dus het kiezen van de juiste voor je hond kan een lastige keuze zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden als je een autodeken voor je harige vriend zoekt.

Over onze top 5 van auto hondendekens

In onze top 5 van beste hondendekens voor in de auto hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Belangrijke koopcriteria

Maat

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een autodeken is de maat. Je wilt dat je hond zich kan opkrullen en gaan liggen, zonder dat hij de deken in de auto van zijn bed stoot bij elke kleine beweging die hij maakt. Het spreekt ook vanzelf dat je je hond moet opmeten voor je eender welk deken voor hem koopt, ook een autodeken. Als je nog niet weet welke maten bedden of dekens er voor je specifieke ras beschikbaar zijn, ga dat dan zeker even na voor je gaat winkelen.

Knusheid

Je hond zal je misschien niet vertellen hoe knus hij het onder zijn deken in de auto heeft, maar als je van plan bent hem er in te houden terwijl hij door de stad rijdt, zul je waarschijnlijk wel merken of hij zijn oude rat meeneemt

Materiaal

Er zijn verschillende materialen die door fabrikanten gebruikt worden om hondendekens te maken. Enkele daarvan zijn fleece, katoen, of synthetische stoffen. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen, die uiteindelijk zowel de prijs van de deken zullen beïnvloeden als hoe hij aanvoelt tegen de huid van je huisdier.

  • Fleece is gemaakt van polyestervezels met een uiterst pluchen gevoel dat lijkt op fluweel. Het is vaak erg warm en zacht tegen de huid van je huisdier, maar is misschien niet duurzaam genoeg om tegen voortdurende wasbeurten bestand te zijn.
  • Katoen is vaak niet zo warm als fleece, maar het is duurzamer, dus ideaal voor honden die het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen. Synthetische stoffen zijn meestal dikker dan katoen of fleece en ze geven extra isolatie zonder de hond te oververhitten.

Is het hondendeken wasbaar in de wasmachine?

Als je hond zijn oude rat graag overal mee naartoe neemt, dan doe je hoogstwaarschijnlijk heel vaak de was. Dit betekent dat het kopen van een machinewasbare deken je zowel tijd als geld bespaart, want je hoeft niet telkens een nieuwe te gaan kopen als je harige vriend er ziek op wordt. Gelukkig zijn de meeste moderne hondendekens voor in de auto tegenwoordig toch al wasbestendig, waardoor dit criterium zo goed als achterhaald is.

Waar je verder op moet letten

Het beste hondendeken voor jou is het deken dat je huisdier warm, knus en veilig houdt tijdens het rijden in de auto. Het moet gemakkelijk te installeren zijn, zodat je niet hoeft te worstelen om het op of af te krijgen. Bij het kopen van een deken voor het bed van je hond in de auto , is het ook belangrijk dat het materiaal niet interfereert met de strakheid van de veiligheidsgordels of de bekleding beschadigt. Dat gezegd hebbende zijn de meeste dekens tegenwoordig vrij licht van gewicht, zodat ze over het algemeen veilig te gebruiken zijn, zelfs bij honden die graag op hun achterpoten staan tijdens het rijden. De enige manier om te weten of een bepaald model comfortabel genoeg is voor lange reizen is door beoordelingen van gebruikers te bekijken.

Veiligheidsoverwegingen voor honden

Er zijn bepaalde veiligheidsoverwegingen die van invloed kunnen zijn op het soort deken voor in de auto dat je kiest. Bijvoorbeeld, als je hond graag recht bovenop het stuur zit, wil je er zeker van zijn dat het daar voldoende ruimte heeft zodat hij zich goed kan uitstrekken. Ook houden sommige honden ervan hun kop uit het raam te steken terwijl ze door de stad rijden. Als dit bij je huisdier het geval is, kies dan voor een waterdicht materiaal, zodat hij niet na elke rit ziektekiemen van vreemden mee de auto in neemt.