Hondenmand voor in de auto: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Je hond meenemen in de auto is soms best een klus. Je wilt natuurlijk dat je trouwe viervoeter zonder angst mee kan reizen in je auto. Met een hondenmand kan je je hond tegenwoordig op een prettige manier vervoeren. Wij hebben de top 5 samengesteld van beste hondenmanden voor je auto.

Over onze top 5 hondenmanden

In onze top 5 van beste hondenmanden voor in de auto hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Hondenmand auto: handige vragen voor de aanschaf van een hondenmand

Vervoer je een hond in de auto? Dan gaat het niet alleen over de veiligheid van je viervoeter, maar ook over die van de andere inzittenden. Je wilt een hond altijd veilig transporteren. Bij ongelukken kan een hond, zelfs als het slechts een klein ongeval is, in levensgevaar komen. Om het niet zover te laten komen kan je een hondenmand voor in de auto aanschaffen.

Welke soorten honden vervoersmiddelen zijn er?

  • Transportbenches: Een transportbench is met name voor kleinere honden erg handig. Honden kunnen hiermee veilig op de achterbank worden geplaatst en met behulp van een driepuntsgordel vastgezet. Voorbij een bepaalde grootte moet je een ander alternatief gebruiken, aangezien een op de achterbank vastgebonden honden Bench geen partij is voor sommige ongelukken.
  • Veiligheidsgordels: Bij een grote hond is een hondengordel wellicht meer een gepaste keuze. Dit accessoire wordt eenvouding bevestigt aan het bestaande veiligheidsgordelsysteem, terwijl het de hond nog steeds relatief veel bewegingsruimte biedt. Wanneer je zelden de kofferbak van de auto gebruikt, kan men het dier door middel van een speciale deken, die aan de hoofdsteunen is gemonteerd, weerhouden om naar voren te worden gegooid.
  • Net en hondenrek: Bij een combi of busje kun je de hond het beste op de laadvloer plaatsen, die gescheiden kan worden van de passagiersruimte door middel van een hondenrek. Dit systeem wordt stevig vastgezet in het voertuig en biedt de dieren bewegingsruimte. Daarnaast scheiden ze de passagiersruimte af.

 

Er is voor elke situatie en iedere grootte hond een passend systeem waarmee je met relatief lage kosten jezelf, de passagiers en natuurlijk je hond kunt beschermen tijdens iedere autorit.

 

Koopcriteria voor een auto hondenmand

Dit zijn de criteria waar je op kunt letten bij de aanschaf van een kweekbak op poten:

  • Grootte: Vraag jezelf af wat voor oplossing in jouw situatie het beste zou passen. Iedere auto en grootte van je hond vereist ook een andere grootte van je hondenmand. Heb je een kleine hond, kies dan ook voor een kleine hondenmand. Voor grote honden is eerder een hondendeken aan te raden.
  • Materiaal: Wat de materialen van de autohondenmand betreft, zul je merken dat ook hier heel wat mogelijkheden voorhanden zijn. Er zijn hondenmanden die meer waterbestendig zijn dan anderen. Komt het weleens voor dat je hond het niet binnen kan houden tijdens een autorit, dan wil je dat je een waterbestendige hondenmand hebt.
  • Prijs: Tenslotte is het handig om even een kijkje te nemen naar het prijskaartje. De gemiddelde prijs van een hondenmand voor je auto wordt geschat op ongeveer 20 tot 150 euro. Uiteraard zijn er modellen die nog veel goedkoper zijn.