De 5 beste houten poppenhuizen van 2023

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 3

Houten poppenhuizen zijn al erg lang enorm populair onder kinderen. Een houten poppenhuis stimuleert de fantasie en bracht urenlang speelplezier met zich mee. Vandaag de dag vinden kinderen poppenhuizen nog steeds even leuk. Het enige probleem is dat er een enorm aanbod is ontstaan. Om je wat stress te besparen hebben we de 5 beste houten poppenhuizen op een rijtje gezet.

Over onze top 5 van houten poppenhuizen

In onze top 5 van beste houten poppenhuizen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe uniek is het poppenhuis? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Beste houten poppenhuizen – De top 5

#ProductScore
1Little Dutch Houten Poppenhuis8.7
2Houten Poppenhuis met LED Verlichting8.3
3KidKraft Juliette houten Poppenhuis8.0
4Kidkraft Everyday Heroes – houten poppenhuis7.8
5Mamabrum Houten Poppenhuis met Meubels – Wit – Hout7.5

Het beste houten poppenhuis kiezen

Het kiezen van een houten poppenhuis kan best lastig zijn met de grote hoeveelheid producten die je online vindt. Met onze top 5 proberen we een makkelijk overzicht te maken met de leukste poppenhuizen van het internet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een houten poppenhuis?

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten bij het bepalen van jouw meest geschikte houten poppenhuis:

Het kiezen van een houten speelgoed keuken kan lastig zijn door het grote aanbod. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de criteria waar je op kunt letten bij de aankoop van een houten speelkeuken:

  • Kwaliteit: natuurlijk het voornaamste om rekening mee te houden. Je wilt een stevig en kwalitatief product in huis halen. Kijk daarom of het houten poppenhuis stevig is en tegen een stootje kan!
  • Prijs: je bent al snel veel geld kwijt om een houten poppenhuis aan te schaffen. Kijk daarom naar de prijs/kwaliteitverhouding om te bepalen of je houten speelpoppenhuis het waard is.
  • Accessoires: sommige keukens hebben ook verschillende bijkomende accessoires zoals een pannetje of peper en zoutstel. Bij verschillende speelkeukens zitten ook geluid- of lichteffecten inbegrepen. Dit geeft een extra ervaring voor je kind.
  • Thema: houten speelgoed poppenhuizen komen in verschillende thema’s. Zoals je hierboven terug kunt zien gaat dit van een simpel poppenhuis tot een enorm realistische variant. Dit komt aan op de smaak van jou als ouder of waar je kind zijn/haar voorkeur naar uit gaat.

Houten versus andere materialen poppenhuizen

Op het internet vind je enorm veel poppenhuizen die gemaakt zijn van hout, hoewel er ook steeds meer plastic poppenhuizen te verkrijgen zijn. Hoewel die van plastic er vaak meer spectaculair uitzien, hebben houten poppenhuizen een aantal voordelen over plastic poppenhuizen.

Het is waar dat plastic poppenhuizen veel gedetailleerder kunnen zijn. Echter brengen die details nadelen met zich mee, waar je bij houten poppenhuizen niet zo snel last van zou hebben. Kleine details kunnen namelijk snel afbreken en eenmaal afgebroken, kan je het meestal niet meer maken. Met lijm krijg je dit soms nog voor elkaar, maar dat geeft wel een risico. Het breekt namelijk weer sneller af.

Houten poppenhuizen hebben meestal niet van die kleine details en mocht er toch nog ergens iets stuk gaan, dan kan je dit over het algemeen wel weer makkelijk maken met wat houtlijm.

Kleine details maken het daarnaast ook stukken lastig om het speelgoed schoon te maken. Vuil gaat snel tussen kleine groeven zitten en dit krijg je er moeilijk tussen weg. En de laatste reden om voor een houten poppenhuis en niet voor een plastic poppenhuis te kiezen is dat het milieuvriendelijker is. Plastic vergaat niet en kleine afgebroken stukjes komen al snel in het milieu terecht.

Welke soorten houten poppenhuizen zijn er?

Houten poppenhuizen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, vormen en kleuren. Je kan gaan voor een kleine van zo’n 45 cm hoog, maar ook voor een grote van wel 120 cm hoog. Let er op wat voor formaat je in huis haalt. Je wilt het poppenhuis natuurlijk ook nog kunnen opbergen. Een te groot poppenhuis neemt veel ruimte in beslag.

Houten poppenhuizen kunnen hun mooie houten kleur hebben behouden, maar ze kunnen ook gemaakt zijn in zachte pastelkleuren of juist in felle kleuren die de aandacht van kinderen snel trekken. Daarnaast kan je er nog opletten of het huis altijd open is of als hij helemaal gesloten kan worden, zodat hij makkelijk op te bergen is.

Meer houten speelgoed

Misschien kan je jezelf meer vinden in één van onze andere toplijsten met houten speelgoed: