Houten speelgoed

Home » Houten speelgoed
Houten speelgoed

Houten speelgoed

Bekijk in onderstaande overzicht alle artikelen in de categorie houten speelgoed. Je vindt hier alle koopgidsen om de beste keuze te maken voor jouw favoriete producten.

Soorten houten speelgoed

Er zijn veel soorten houten speelgoed. Er is groot speelgoed, klein speelgoed, uitgesneden speelgoedtreinen, beschilderde speelgoedauto’s, poppenhuizen en blokken. Houten speelgoed wordt meestal van hardhout gemaakt, maar er zijn er ook die van zachthout gemaakt zijn. Al deze verschillende houtsoorten hebben hun eigen voor- en nadelen voor de houten speelgoedindustrie. Er kunnen honderden verschillende soorten speelgoed van houten materialen.

Onze productgidsen

Populair houten speelgoed

De meest populaire soorten houten speelgoed zijn treinen, houten puzzels en bouwblokken. Houten speelgoedtreinen ontstonden in het begin van de negentiende eeuw toen er veel welgestelde zakenlieden waren die het zich konden veroorloven duur speelgoed voor hun kinderen te kopen. Het gebruik van stoommachines bracht grote verandering in de wereld van de houten speelgoedfabricage, want het was gemakkelijker de machines met behulp van stoomkracht te bedienen dan met mankracht of dierlijke kracht.

Houten speelgoedauto’s

Ook beschilderde speelgoedauto’s werden in die tijd erg populair, maar dit waren slechts eenvoudige voorwerpen die van één soort hardhout gemaakt waren. Bouwstenen waren in deze tijd nogal ongewoon omdat ze eigenlijk al ruim vóór de jaren 1800 bestonden; ze werden echter niet zelfs maar in de buurt van dezelfde soort bouwblokken als waar kinderen tegenwoordig mee spelen.

Blokken

Blokken werden gemaakt van één soort hardhout, meestal licht van kleur. Van de exemplaren die nu nog bestaan is bekend dat ze met de hand gemaakt werden, dus het is mogelijk dat ze meer algemeen werden door de populariteit van speelgoedtreinen en -auto’s rond deze tijd. Beschilderd houten autospeelgoed werd alleen over de vloer voortgetrokken omdat er geen materieel voor was om op te rijden. Er moet ook een vroege vorm van besturing voor dit speelgoed gebruikt zijn, want kinderen vinden het gewoonlijk niet erg leuk om een stuk speelgoed gewoon doelloos heen en weer te duwen.

Ga naar de bovenkant