Is een automatische krultang slecht voor je haar?

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Je haren gezond houden is heel belangrijk, zeker als je een automatische krultang gebruikt. Door de hitte stel je je haar bloot aan enkele gevaren. Betekent dit dat een automatische krultang echt slecht is voor je haar?

Het korte antwoord hierop is nee! Een krultang is niet per definitie slecht voor je haar, mits je hem goed gebruikt. Het belangrijkste is dat je zowel de krultang als je haren goed blijft verzorgen en in de gaten houden.

Hieronder enkele tips voor het gebruik van een (automatische) krultang.

Tips voor goed gebruik

Schoonhouden van de platen

Je moet de platen van een krultang goed schoonhouden. Ga altijd aan de slag met schone materialen, maar ook met droge haren! Je haren hebben namelijk veel te lijden als je de krultang met nat haar gebruikt.

Blijf hydrateren

Je haar moet blijven hydrateren wanneer je het zo nu en dan te lijf gaat met gloeiend hete stylingapparaten. Ga op zoek naar shampoos en conditioners die vol zitten met natuurlijke vochtinbrengers, zoals kokosnootolie, kokosnootmelk of arganolie. Ze voeden ze haar volop, maar verzwaren het niet.

Draai de hitte flink omlaag

Omdat krul- en stijltangen enkel op droog haar gebruikt mogen worden, is een gematigde temperatuur vaak voldoende. De enige uitzondering is wanneer je haar van nature onwijs dik is.

De algemene regel luidt: haar kan temperaturen tot 180 graden prima verdragen, wat zich vertaalt naar de op-een-na-hoogste hittestand van je stylingapparaat.

Op zoek naar een automatische krultang? Kijk dan naar onze lijst van beste automatische krultangen.