De top 5 kapperssets voor kinderen

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Een kapperset voor kinderen is speelgoed voor kinderen om mee te spelen. Vooral kleine meisjes spelen graag met kappensets, omdat ze dan kunnen doen alsof ze volwassen zijn en volwassen dingen doen. Ze willen ook graag hun ouders of oudere broers en zussen imiteren als ze hun haar doen.

Over onze top 5 van kinder kappersets

In onze top 5 van beste kappersets voor kinderen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waarom een kapperset voor kinderen kopen?

Hoewel kappenset voor kinderen als speelgoed beschouwd mag worden, leren kinderen wel degelijk van dit speelgoed.

Een kapperset voor kinderen wordt meestal geleverd met twee verschillende haarknipgereedschappen: scharen en kammen. Deze materialen zijn niet scherp zodat er minder gevaar is dat het kind er zich aan verwondt, maar wel scherp genoeg zodat het kind er met plezier mee speelt omdat het lijkt op een echte tondeuse en echte haarborstels. Bij een kappenset voor kinderen horen ook een paar andere materialen die gebruikt kunnen worden om het haar te stylen. Kinderen kunnen de bijgeleverde stukjes stof of papier gebruiken om rond het haar te wikkelen en doen alsof ze hun haar stylen.

Kapsets worden meestal geleverd met verschillende kleuren plastic haar, zodat het kind meer mogelijkheden heeft als het zijn haar doet. Ze kunnen verschillende manieren opzoeken waarop echte mensen hun haar doen of gewoon experimenteren op wat hen goed staat door verschillende stijlen uit te proberen met de verschillende kleuren plastic haar.

Waar moet je op letten voor je een kapperset voor kinderen koopt?

Als je een kapperset voor een klein meisje overweegt, zorg er dan voor dat je er een kiest waarmee ze zowel lange en kort haar kunnen knippen. Wil je een set waarmee je dochter lang haar kan hebben, kies er dan een die geleverd wordt met veel nep plastic haar.

Als je een speelgoed kapperset zoekt voor jonge kinderen (jonger dan 3), let er dan op er een te kopen die groter is dan hun hoofd of verstelbare bandjes heeft, zodat hij goed past als ze ouder worden zonder af te glijden.

Een kapperset voor kinderen bevat meestal verschillende kleuren plastic haar, kammen en ander gereedschap. Ga na van welk materiaal dit speelgoed gemaakt is voor je het koopt, want als het kind onderdelen inslikt, kan het zich verslikken of een infectie in maag of mond krijgen. Kinderen stoppen immers graag alles in hun mond.

Andere dingen om op te letten zijn de leeftijdsgrenzen op het speelgoed. Het beste speelgoed is niet per se het speelgoed met de hoogste leeftijdsgrens, maar wel het speelgoed dat bij de leeftijd van je kind past. Er zijn veel verschillende soorten kappensets voor kinderen, variërend van minder dan 30 dollar tot meer dan 100 dollar. Wees voorzichtig als je een goedkopere set wilt kopen, want die kan gemaakt zijn van materiaal van slechte kwaliteit dat gemakkelijk kan breken of verwondingen kan veroorzaken.

Voor kinderen die nog niet weten hoe ze hun eigen schoenen moeten strikken, zorg ervoor dat elke soort schoenveters stevig genoeg vastzit, zodat ze niet te gemakkelijk door kleine handjes uitgetrokken kunnen worden. Een goede regel is een vingerbreedte ruimte tussen elke lus als ze helemaal dicht/vast geknoopt zijn.

Sommige sets komen met miniatuur gereedschap, zoals een kwastje en spiegeltje. Zoek er die klein gehouden zijn, maar waarvan de afmetingen eerder op veiligheid dan op gemak gebaseerd zijn.

Welke leeftijd is geschikt om een kapperset te kopen?

Een kapset voor kinderen kan op elke leeftijd gekocht worden. Er zijn overal enkele standaard aanbevelingen, maar de meeste critici zijn het erover eens dat een stuk speelgoed gekozen moet worden op basis van de ontwikkeling van het kind, niet op basis van zijn leeftijd in jaren. Dit betekent dat er voor elk ontwikkelingsstadium ander speelgoed wordt aanbevolen. Kleine meisjes zullen waarschijnlijk meer plezier beleven aan het spelen met haar dan oudere jongens of jongens die niet van meisjesdingen houden, maar dit betekent niet dat je er geen voor hen moet kopen als ze het willen! Vergeet niet te kijken naar de aanbevolen leeftijden voor elke set die je koopt.

De meeste kappensets komen met kleine onderdelen, zoals scharen en kammen, die behandeld moeten worden als wat ze zijn: speelgoed. Als je kind jonger is dan 3 jaar en graag alles in zijn mond stopt, koop dan geen set met kleine onderdelen, tenzij de set een hogere leeftijdsclassificatie heeft dan drie jaar. Sommige sets kunnen zelfs veiligheidsproblemen opleveren voor kinderen die zonder toezicht alleen spelen door de vele bijgeleverde accessoires zoals pruiken en clips, dus houd hier rekening mee als je een set koopt voor je kinderen of voor de kinderen van iemand anders.