De Top 5 kattenhuizen voor buiten

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Er is een buitenkattenhuis voor elke buitenkat, of ze nu graag zonnebaden of zich warm houden in de sneeuw. Er zijn buitenkattenhuisjes in allerlei vormen en maten; ronde buitenkattenhuisjes doen dienst als vogelvoederhuisjes, terwijl luxe buitenkattenhuisjes kleine deurtjes hebben die een kaart nodig hebben voor het navigatiesysteem van je kat. Als je buitenkat graag buiten is in de regen, moet je ze beslist een buitenkattenhuis aanschaffen.

Over onze top 5 van buitenkattenhuizen

In onze top 5 van beste buitenkattenhuizen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Van welke materialen zijn buitenkattenhuizen gemaakt?

Buitenkattenhuisjes kunnen van allerlei materialen gemaakt worden, zoals plastic buitenkattenhuisjes die een winterharde voorplaat en een isolerende vulling gebruiken voor een maximale bescherming tegen de elementen. Houten buitenkattenhuisjes zien er goed uit en vormen een knus holletje voor je buitenkatten, terwijl metalen buitenkattenhuisjes nog betere bescherming bieden dan hun houten tegenhangers. Kartonnen buitenkattenhuisjes zouden het in het wild niet lang uithouden, maar bieden een of minder onmiddellijk onderdak aan zwerf- of verwilderde buitenkatten die het nodig hebben.

Hoe kies je een buitenkattenhuis?

Grootte

De grootte van de deur is erg belangrijk, want als je gekozeneen buitenkattenhuis te klein is of je buitenkatten te groot zijn, zullen ze het niet gebruiken.

Type

Verschillende buitenkattenhuizen bieden verschillende mate van bescherming tegen de elementen. Sommige buitenkattenhuisjes hebben een deken binnenin, waardoor ze geschikt zijn voor buitenkatten die ook liever binnen slapen dan boven op hun buitenkattenhuis. Andere buitenkattenhuisjes kunnen in een vogelvoederhuisje veranderd worden door zaad in het onderste compartiment te doen, met ofwel een slang ofwel een gaasrooster over het gat. Je moet een buitenkattenhuis kiezen op basis van de soorten dingen die je ermee zou willen doen.

Prijs

Buitenkattenhuizen zijn niet bepaald duur, maar er zijn buitenkattenhuizen die je voor minder dan twintig dollar kunt krijgen tot aan buitenkattenhuizen met verstelbare daken. Bepaal zelf hoeveel je comfortabel vindt om voor je buitenkattenhuis te betalen.

Buitenkattenhuisjes in elkaar zetten

buitenkattenhuisjes in elkaar zetten is eenvoudig, en de meeste buitenkattenhuisjes worden met het benodigde gereedschap of de benodigde hardware kant en klaar in de doos geleverd, zodat je ze kunt bouwen. Het in elkaar zetten van buitenkattenhuizen kan echter lastiger zijn als het later weer uit elkaar gehaald moet worden.

Koopgids voor een buitenkattenhuis

  • Gewicht van de kat: Woon je in een gebied met strenge winters , dan wil je een buitenkattenhuis dat geschikt is voorbuitenkatten die groter zijn dan gemiddeld, terwijl buitenkattenhuizen voor buitenkatten met een ingetogen bouw beter passen in warmere klimaten;
  • Aantal buitenkatten: Heb je meer buitenkatten, dan wil je een buitenkattenhuis dat ruim en veilig is voor hen allemaal;
  • Prijsklasse: Buitenkattenhuizen zijn er in allerlei vormen, maten, en materialen. Je moet de prijsklasse afstemmen op je budget of je behoeften aan een buitenkattenhuis.

Waar worden buitenkattenhuizen van gemaakt?

Buitenkattenhuizen kunnen gemaakt worden van een enorm aantal verschillende materialen – sommige beter dan andere – afhankelijk van het soort gebruik dat ze zullen zien. Sommige buitenkattenhuisjes zijn speciaal ontworpen als vogelvoederhuisjes, terwijl andere een fatsoenlijk onderkomen vormen voor een zwerf- of verwilderde buitenkat die het nodig heeft.

Verschillende soorten buitenkattenhuisjes zijn beoordeeld op buitenkatten van verschillende grootte, zijn buitenkattenhuisjes geschikt voor buitenkatten die kleiner zijn dan gemiddeld, wat een maximale bescherming garandeert. Het buitenkattenhuisje kan ook in een vogelvoederhuisje veranderd worden door zaden in het onderste compartiment te doen, met ofwel een slang ofwel een gaasrooster over het gat. Wat buitenkattenhuisjes betreft, moet je rekening houden met de grootte van je buitenkat en met hoeveel je bereid bent uit te geven aan een buitenkattenhuis.