De Top 5 kindertrolleys van 2023

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 3

Een kindertrolley is de beste manier om grote voorwerpen te verplaatsen die onhandig zijn of moeilijk door kinderen zelf te dragen. Trolleys kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden, zoals het vervoeren van speelgoed en sportspullen, het vervoeren van goederen tijdens een vakantie, verhuizen met kinderen – er zijn heel wat toepassingen!

Over onze top 5 van kindertrolleys

In onze top 5 van beste kindertrolleys hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een kindertrolley?

Ze zijn gemiddeld 32 inch hoog, 40 inch breed en wegen ongeveer 15 kilo. Het gewicht kan variëren naargelang het merk en model van de trolley. De wielen van deze wagentjes zijn meestal van urethaan of polyurethaan, hoewel sommige premium modellen banden van schuimrubber invoeren om het lawaai te verminderen

Het toevoegen van soft grip handvatten aan kinderwagens is erg populair geworden bij kinderen en ouders, hoewel het ook de schokabsorptie vermindert als de kinderen hun handen op het handvat laten rusten. De kindertrolley is meestal gemaakt van aluminium of plastic met een stalen kern tussen de twee materialen.

Hoe kies je een goede kindertrolley?

Als kinderen veel lawaai maken, zorg dan dat de kinderwagen die je kiest wielen heeft die geïsoleerd zijn of van schuim gemaakt zijn. Dit zal het lawaai verminderen als kinderen de kinderwagen gebruiken om materiaal te verplaatsen.

Kies kinderwagens die een remsysteem hebben als je kind niet behendig genoeg is om zijn snelheid te controleren terwijl je achter hem loopt. Sommige kindertrolleys hebben geen remmen, maar kunnen op verzoek geïnstalleerd worden.

Bij de keuze van een kinderkarretje voor jonge kinderen kies je er best een met brede rubberen banden, liever dan met kunststof. Kunststof wielen zijn prima voor oudere kinderen die meer ervaring hebben met het gebruik van de kinderwagen om voorwerpen te rollen zonder ze om te gooien of er onder vandaan te glijden .

Verschil tussen materialen

Rubberen wielen VS schuimrubberen wielen: kinderwagens met rubberen wielen hebben de neiging luider te zijn dan kinderwagenmodellen met schuimrubberen banden, hoewel beide materialen een soepele en stille rit bieden

Aluminium VS plastic kindertrolleys: kindertrolleys van aluminium gaan meestal langer mee en zijn beter bestand tegen corrosie dan kinderwagens van plastic, maar ze kosten ook meer geld. De kinderwagen van kunststof is lichter, vooral als je de materiaalsoort meetelt die in elk wiel gebruikt wordt (nl. rubber/schuim). Ondanks dit extra gewicht echter klagen kinderen die dit soort kinderwagens voortduwen vaak over het gebrek aan stabiliteit dat ze merken bij het verplaatsen van voorwerpen of het rollen over oneffenheden.

Veelgestelde vragen

Hebben trolleys remmen?

Kinderwagens worden meestal met een rem geleverd, maar kinderwagens hebben er meestal geen. Je kunt vragen of er na aankoop een geïnstalleerd wordt als je van plan bent je kinderwagen te gebruiken voor kinderen die niet behendig genoeg zijn om de kinderwagen tot stilstand te brengen bij het verplaatsen van voorwerpen

Waar moet ik op letten als ik een kinderwagen koop?

Bij het kiezen van een kinderwagen moet je in de eerste plaats letten op hoe stabiel hij zal zijn bij het rollen van voorwerpen of het vervoeren van materialen. Kinderen moeten zich op hun gemak voelen als ze kinderwagens voortduwen en soepel bochten nemen zonder bang te zijn hun evenwicht te verliezen . Als de kinderen onhandig zijn of nog leren hoe ze zich correct moeten manoeuvreren, kies dan eenkindertrolley met rubberen banden. Als kinderen ouder zijn of meer ervaring hebben, kies dan een model met schuimrubberen banden.

Hebben kindertrolleys schokdempers?

Ja, kinderwagens zijn meestal uitgerust met schokdempers om ervoor te zorgen dat kinderen zich niet bezeren als ze bij het voortduwen van de kinderwagen hobbels raken . Kinderen die dagelijks wandelwagens gebruiken moeten zich op hun gemak voelen bij het duwen ervan zonder gevaar voor verwondingen of valpartijen die blauwe plekken of schrammen kunnen veroorzaken.