De 3 beste konijnenhokken met ren van 2023

Het vinden van het beste konijnenhok met ren is zeker niet eenvoudig. Daarom is een top 3 lijst met de beste konijnenhokken met ren erg handig voor het maken van je keuze. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. Kijk snel welk konijnhek voor jou het meest geschikt is.

Over onze top 3 van beste konijnenhokken met ren

In onze top 3 van beste konijnenhokken met ren hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe uniek is het konijnenhok? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Konijnenhok met ren top 3

#ProductAfmetingScore
1PawHut Konijnenhok145 x 45 x 85 cm9.5
2PawHut konijnenhok XXL309 x 79 x 86 cm9.2
3Wiltec XXL Konijnenhok156 x 52 x 68 cm8.9

#1 – PawHut konijnenhok

Onze score: 9.5

Deze PawHut konijnenren heeft een hoogwaardige afwerking. De konijnenkooi is gemaakt van hoogwaardig grenenhout en dennenhout. Het dak van de kooi is bedekt met bitumen die de kooi tegen regen kan beschermen. Door de uitneembare lade kan de konijnenkooi bovendien zeer eenvoudig worden gereinigd.

De PawHut konijnenhokken met ren hebben voldoende ruimte en kunnen prima meerdere konijnen huishouden. Totale afmetingen: L145 x B45 x H85 cm,

Verkrijgbaar bij:

#2 – PawHut konijnenhok XXL

Onze score: 9.2

Dit PawHut Konijnenhok XXL met ren is van hoogwaardige kwaliteit. Eenvoudig op te bouwen, veilig afgewerkt en met praktische ingangen voor mens en dier. Geschikt voor maximaal twee konijnen.

Het hok voor kleine dieren is gemaakt van massief dennenhout, de omheining van verzinkt draad. Het dak is bovendien voorzien van groen dakvilt. Daarnaast is dit konijnenhok gemakkelijk schoon te maken: De uittrekbare vloerglijpan van het huis maakt het uitrusten aangenaam ongecompliceerd. Met de afmetingen van 309 x 79 x 86 cm biedt je konijnenhok voldoende vrijloop voor je kleine dieren.

Verkrijgbaar bij:

#3 – Wiltec XXL konijnenhok

Onze score: 8.9

Een royale buitenkwartier voor knaagdieren, dat is de Wiltec XXL. Dit konijnenhok met ren heeft een prima afmeting: 1560x520x680mm en kan gemakkelijk je konijn huisvesten.

Het konijnenhok is gemaakt van sparrenhout, met een glijbaan, teerdak, verzinkt rooster en spatbak. Inclusief randbescherming.

Verkrijgbaar bij:

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van een konijnenhok met ren?

Het kiezen van een konijnenhok met ren is niet eenvoudig. Je bent vaak wat meer geld kwijt, dan wil je ook een konijnenhok in huis halen dat waar is voor je geld. Dit zijn enkele details waar je op kunt letten bij het kiezen van het voor jou meest geschikte konijnenhok met ren:

  • Kwaliteit: de meest voor de hand liggende voorwaarde bij het kiezen van een konijnenhok met ren is natuurlijk de kwaliteit. Waar is het konijnenhok van gemaakt? Is het hok stevig gebouwd? Kijk hiervoor naar de verschillende materialen die gebruikt zijn om te bepalen of het konijnenhok kwalitatief is.
  • Grootte: houdt bij het kiezen van het konijnenhok rekening met de grootte. Hoeveel konijnen wil je er bijvoorbeeld in kwijt? Of wil je dat je konijn extra veel ruimte heeft om rond te huppelen?
  • Mogelijkheden: de meeste konijnenhokken met ren hebben hebben verschillende mogelijkheden. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee of het hok makkelijk schoon te maken is. En, ook belangrijk, heeft je konijn genoeg plek om plezier te maken?

Waarom kiezen voor een konijnenhok met ren?

Brengen je konijnen veel tijd door in hun hok? Dan is het wellicht een idee om je konijn te verwennen met een nieuw konijnenhok met ren. Een konijn kan dan namelijk zelf kiezen of hij naar buiten gaat of lekker warm binnen in het nachthok blijft zitten. Een konijn heeft altijd wat beweegruimte nodig om helemaal gelukkig te kunnen zijn.

Kan een konijn zich uitgraven in een konijnenhok met ren?

Uiteraard houden konijnen ervan om te graven. Zet je een konijnenhok met ren bijvoorbeeld op het gras of in het zand, dan bestaat er de mogelijkheid dat de konijnen zich uitgraven.

Voordat het konijnenhok in de tuin wordt geplaatst adviseren wij dan ook de plaats te markeren waar het konijnenhok komt te staan. Vervolgens haal je het bovenste gedeelte van het gras eraf of graaf je een paar centimeter diep. Leg hier een gaaswerkje in en leg het gras of zand er weer terug op. Zo blijft je konijn veilig in zijn hok!