Kruidenorganizer: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 4

Een keuken komt al snel vol te staan met allerlei potjes, bakjes en zakjes. Om ook nog eens al je kruiden op te bergen zorgt er al vaak snel voor dat je keuken helemaal vol staat. Onoverzichtelijke stapels bakjes en rijen aan strooipotjes zijn vaak het resultaat. Hoe berg je nou je kruiden op een efficiënte manier op? Daar komt de kruidenorganizer om de hoek! Wij hebben de 5 beste kruidenorganizers op een rijtje gezet in een makkelijk overzicht.

Over onze top 5 van kruidenorganizers

In onze top 5 van beste kruidenorganizers hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kruidenorganizer?

Er zijn verschillende types kruidenorganizers verkrijgbaar. Zo is er een model voor in de keuken, maar ook eentje voor op het aanrecht.

 • Het formaat van de kruidenrek is belangrijk. Kies een model dat past in je keuken of op je aanrecht.
 • De materialen die zijn gebruikt om het rek te maken. Kunststof is gemakkelijk schoon te maken, maar kan niet roesten. Roestvrij staal is duurzaam en hygiënisch.
 • De handgrepen kunnen belangrijk zijn als je de kruidenrek vaak moet verplaatsen.
 • De afmetingen van het rek. Sommige modellen hebben een beperkt formaat, terwijl andere modellen veel ruimte bieden.

Bovenstaande zijn enkele punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een kruidenorganizer.

Soorten kruidenorganizers

Er zijn verschillende soorten kruidenorganizers verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit een model dat je kan plaatsen op het aanrecht of in de keuken.

De meeste modellen beschikken over handgrepen, zodat je de organizer gemakkelijk kan verplaatsen. Het formaat van het rek is belangrijk om te overwegen voordat je een kruidenrek koopt. Kies een model dat past bij jouw wensen en behoeften.

Kunststof is vaak de keuze van veel mensen, omdat het materiaal gemakkelijk schoon te houden is. Roestvrij staal is hygiënischer en duurzamer.

De verschillende materialen keukenorganizers:

 • Kunststof: gemakkelijk schoon te maken en kan niet roesten.
 • Roestvrij staal: duurzaam en hygiënisch.
 • Hout: milieuvriendelijk en duurzaam.
 • Glas: elegant uiterlijk, hygiënisch en vaatwasserbestendig.

Wat zijn de voordelen van een kruidenorganizer?

Eén van de belangrijkste voordelen van een kruidenorganizer is dat je alle kruiden binnen handbereik hebt. Je hoeft niet meer op zoek naar de juiste kruiden in een keuken vol met potten en pannen.

Eén van de nadelen kan zijn dat sommige modellen beperkt formaat hebben. Kies daarom altijd voor een model dat aan jouw wensen voldoet.

Een hangend kruidenrek vs. een staand kruidenrek

Je hebt de keuze uit een hangend of staand kruidenrek. Een hangend model is handig als je weinig ruimte in de keuken hebt. Het rek kan aan de muur worden gehangen, zodat hij niet veel ruimte inneemt.

Een staand model neemt meer ruimte in beslag, maar biedt wel meer opbergruimte dan een hangend model. Je hebt ook de keuze uit verschillende afmetingen en vormen.

Kiezen voor een kruidencarrousel

Een kruiden carrousel is een type kruidenorganizer. Deze heeft de vorm van een cirkel en bevat verschillende compartimenten. Elke ruimte is bedoeld voor één soort kruid.

De voordelen van een kruiden carrousel zijn:

 • je hebt alle kruiden binnen handbereik;
 • er is genoeg ruimte om diverse soorten kruiden in te bewaren;
 • de carrousel is te draaien en daardoor vind je snel je gewenste kruidenpotje