De 5 beste luxe schaakborden van 2023

Het beste luxe schaakbord vinden is lastig. Wij hebben de beste verzameld en op een rijtje gezet. Er zijn verschillende soorten luxe schaakborden. Aanvankelijk werden de stukken gemaakt van ebben- en ivoorhout of steen, maar tegenwoordig kunnen de koning en zijn hofhouding gemaakt worden van marmer, hout, acryl, en zelfs porselein.

Over onze top 5 van beste luxe schaakborden

In onze top 5 van beste luxe schaakborden hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe uniek is het schaakbord? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Top 5 van luxe schaakborden

#ProductAfmetingMateriaal
1Chess the Game – Luxe grote handgemaakt schaakbord60 x 60 cmLindehout
2Luxe schaakset – Mary Stuart stukken48 x 48 cmElmhout
3Luxe schaakset – Handbeschilderde Grieken35 x 35 cmHars / Kunstleer
4Luxe schaakset – Moderne schaakstukken42 x 42 cmMessing
5Luxe schaakset – Arabische stijl51 x 51 cmWalnootwortel

Koopgids: waar moet je op letten bij het kiezen van een luxe schaakbord?

Het kiezen van een luxe schaakbord is niet eenvoudig. Je bent vaak wat meer geld kwijt, dan wil je ook een schaakbord in huis halen dat waar is voor je geld. Dit zijn enkele details waar je op kunt letten bij het kiezen van het voor jou meest geschikte luxe schaakbord:

  • Kwaliteit: de meest voor de hand liggende voorwaarde bij het kiezen van een luxe schaakbord is natuurlijk de kwaliteit. Waar is het bord van gemaakt? Hebben de stukken een goede afwerking? Dit zijn allerlei zaken die je je moet afvragen bij het kiezen van een luxe schaakbord
  • Mogelijkheden: de meeste luxe schaakborden hebben een handige opbergfunctie binnenin waar je de schaakstukken in kunt bewaren.
  • Materiaal: de meeste luxe schaakborden zijn niet gemaakt van plastic of hout. Let goed op het materiaal dat is gebruikt om te bepalen of het schaakbord jouw geld waard is.

Waarom kiezen voor een luxe schaakbord?

Een luxe schaakbord is niet alleen veel leuker om mee te spelen, het is vaak ook een echte eyecatcher in je huis. Je mag ze gerust laten zien, zodoende fungeren ze als een prachtig designstuk dat oprechte indruk maakt.

Daarnaast is een luxe schaakbord vaak ook van veel betere kwaliteit en kan je het schaakbord jaren blijven gebruiken. Doordat de schaakstukken vaak met stof zijn afgewerkt raakt het bord ook niet beschadigd. Hierdoor kan je veel langer doen met je schaakset.

Waarom een luxe schaakspel cadeau doen?

Een luxe schaakspel is een ideaal cadeau om te geven. Wist je dat kinderen al vanaf 5 jaar kunnen leren schaken? Er zijn zelfs kinderen bekend die er nog eerder bij waren.

Het schijnt dat schaken een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen. Dat is ook wel logisch want bij schaken moet je een strategie bedenken, je moet goed opletten, creatief zijn in het verzinnen van oplossingen, wiskundig inzicht toepassen en je goed concentreren. Schaken is niet voor niets een sport.

Over de redactie

De schrijvers en redacteurs van Welkeisdebeste.nl schrijven met plezier de meest informatieve koopgidsen en informatieve artikelen over de meest uiteenlopende producten of diensten.

Neem bij vragen of interesse bij samenwerking contact op via e-mail: redactie.welkeisdebeste@gmail.com