De beste mini GPS Tracker

Home » De beste mini GPS Tracker

De 5 beste mini GPS trackers

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 1

Een mini GPS tracker kan op veel plaatsen gebruikt worden en voorwerpen zoals auto’s en fietsen tegen diefstal beschermen. Maar ze kunnen ook gebruikt worden om gemakkelijk mensen of huisdieren op te sporen. Er zijn geschikte modellen van GPS trackers voor elk gebied. Eén blik op de smartphone en je weet meteen of de auto nog op de parkeerplaats staat of waar de kinderen zijn.

Over onze top 5 van beste mini GPS trackers

In onze top 5 van beste mini GPS trackers hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

De belangrijkste informatie over mini GPS trackers

  • Mini GPS trackers worden gebruikt om de locatie van een voorwerp (zoals mobiel of sleutels) of een persoon te achterhalen. Dit wordt voornamelijk gedaan door de locatie op te vragen via satelliet of mobiele radio.
  • Mini GPS trackers verschillen in toepassing. Er zijn GPS trackers voor auto’s, mensen, huisdieren en voorwerpen.
  • Mini GPS trackers zijn online te vinden door de website of app op te roepen, of per sms door het nummer van de SIM kaart in de GPS tracker te bellen.
  • Let op: bij sommige mini GPS trackers is een betaald abonnement vereist om gebruik te maken van de software.

Koophandleiding: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een mini GPS tracker koopt

Een mini GPS tracker is natuurlijk een enorm gaaf product. Door een handig en klein apparaatje kan je altijd te weten komen waar iemand is (of is geweest). Ook kun je hiermee voorwerpen terugvinden die je iedere keer maar weer kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan sleutels of je portemonnee. Wij hebben de vragen op een rijtje gezet waar je rekening mee kunthouden bij de aankoop van een mini GPS tracker.

Wat is een Mini GPS Tracker en hoe werkt het?

Het bekendste gebruik van geo-tracking is, bijvoorbeeld, routeplanning via Google Maps. Maar geo-tracking kan ook gebruikt worden via mobiele telefoonnetwerken of bij gebruik van het internet, via het IP adres. Er zijn mini GPS trackers voor dit doel.

GPS trackers lokaliseren met behulp van satellieten of mobiele radio.

Mini GPS trackers zijn bijzonder populair vanwege hun kleine afmetingen. Ze zijn uitgerust met een GSP en een GSM module. De GSP module achterhaalt de plaats van de tracker met behulp van satellieten en kan zo mensen, dieren of voorwerpen nauwkeurig lokaliseren. Dit werkt wereldwijd, waarbij de tracker contact moet hebben met minstens 4 satellieten om de plaats zo nauwkeurig mogelijk aan te geven.

Wat zijn de alternatieven voor een Mini GPS Tracker?

Er zijn 2 alternatieven voor de Mini GPS Tracker. We hebben een kort overzicht gemaakt, zodat je alternatieve mogelijkheden kunt overwegen.

  • Traceer apps: ben je ernaar op zoek om iemand te volgen dan zou je nog gebruik kunnen maken van een volg-app op je smartphone. Dit werkt als volgt. Door gebruik te maken van een GPS functie in iemand zijn telefoon kun je met behulp van een app iemand volgen. Een voorwaarde om dit te gebruiken is wel dat die persoon deze app ook op zijn eigen telefoon heeft staan.
  • Bluetooth: Naast traceer-apps kan ook Bluetooth gebruikt worden om sleutels, portemonnees, enz. terug te vinden. Het toestel maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone. Daartoe maakt het toestel via Bluetooth verbinding met de smartphone en gebruikt zijn GPS functie om de locatie te bepalen. De plaats wordt dan op de smartphone getoond. Deze methode heeft het voordeel dat ze energiezuiniger is, omdat er maar 1 kleine batterij nodig is.

Hoeveel kost een mini GPS tracker?

Mini GPS trackers zijn er voor zo weinig als 15 euro, waarbij je moet letten op de levensduur van de batterij en de nauwkeurigheid van de GPS. Er zijn daarnaast ook luxere modellen beschikbaar. Deze kosten ongeveer tot 250 euro.

Vaak zien we bij GPS trackers dat je ook nog vast kunt zitten aan een abonnement. Je betaalt hier dan 5 tot 10 euro voor de software om de tracker te kunnen blijven gebruiken. Er zijn echter ook genoeg mogelijkheden waarbij er een gratis app beschikbaar is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini GPS tracker?

Er zijn enkele zaken waar je extra op kunt letten bij het aanschaffen van een mini GPS tracker.

  • Levensduur batterij: De levensduur van de batterij is een van de belangrijkste criteria voor de aanschaf van GPS trackers. Als het niet lang duurt, zul je je voorwerpen al gauw niet meer kunnen vinden. De levensduur van de batterij varieert sterk en bedraagt tussen 7 en 30 dagen. Hoe groter de mini GPS tracker, hoe langer de batterij vaak meegaat. Dit komt omdat er een grotere batterij in past.
  • Waterdicht/materiaal: Veel mini GPS trackers betreffen waterdichte varianten. Dit is vooral belangrijk voor speurders van huisdieren, want die springen vaak plotseling in het water. Trackers die je voor bijvoorbeeld een auto of fiets gebruikt moeten ook waterdicht zijn, of tenminste beschermd tegen opspattend water.Trackers met een gesloten behuizing zijn bijzonder waterdicht. De SIM kaart is echter permanent geïnstalleerd en kan alleen gebruikt worden met een vooraf bepaald mobiel telefooncontract. Je kunt dus niet zelf een tarief of een aanbieder kiezen.
  • Nauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van mini GPS trackers is verder nog een belangrijk aspect bij je keuze. Dit hangt af van de gebruikte technologie, en daarom presteren duurdere modellen beter wat nauwkeurigheid betreft. In principe speelt echter ook de satellietontvangst een grote rol bij de nauwkeurigheid van het volgen.
  • Gewicht/Grootte: Mini GPS trackers moeten licht van gewicht zijn, zodat ze gemakkelijk gedragen kunnen worden. Trackers voor personen hebben meestal een metalen clip waarmee de tracker aan kleding bevestigd kan worden.Trackers die ter bescherming tegen diefstal aan voorwerpen bevestigd worden, moeten onopvallend zijn, zodat de dief ze niet ontdekt. Voor autotrackers, daarentegen, spelen grootte en gewicht geen grote rol. Hier is de levensduur van de batterij een belangrijker criterium.

Meer handige artikelen over mini GPS trackers

Over de redactie

De schrijvers en redacteurs van Welkeisdebeste.nl schrijven met plezier de meest informatieve koopgidsen en informatieve artikelen over de meest uiteenlopende producten of diensten.

Neem bij vragen of interesse bij samenwerking contact op via e-mail: redactie.welkeisdebeste@gmail.com

Ga naar de bovenkant