Opklapbed 1 persoons: Top 5 van 2023

Home » Opklapbed 1 persoons: Top 5 van 2022

De top 5 opklapbare 1 persoonsbedden

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 3

Als je single bent, kan het lijken alsof elke dag een mens te veel heeft om comfortabel te zijn. Maar als je je eigen kamer voor jezelf hebt, is dat soms nog een groter probleem! Zeker, je zou je een lits-jumeaux, of zelfs een full-size bed voor jezelf kunnen aanschaffen. Maar wat als je ruimte in je kamer wilt besparen? Waarom kies je in plaats daarvan niet voor een van de beste 1-persoons opklapbedden?

Over onze top 5 van 1 persoons opklapbedden

Wat zijn de beste 1 persoons opklapbedden die vandaag op de markt zijn? Welke materialen zijn er? Hoe kies ik een bed dat geschikt is voor mij? Wat betekent het allemaal als me een koopgids wordt voorgeschoteld – moet ik naar iets specifieks zoeken terwijl ik online zoek, of moet ik gewoon willekeurig iets uitkiezen terwijl ik door websites en blogs surf die gewijd zijn aan meubelproducenten en hun producten? We zullen proberen deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Wat is een 1 persoons opklapbed?

Allereerst: wat is een opklapbaar/uitklapbaar bed precies? Dit is een bed met poten die inklappen, meestal door aan een soort koord te trekken, maar soms ook met een draai aan een zwengel of een druk op een knop. Je haalt ze eenvoudig uit hun positie tussen je matras en de muur (of het plafond, afhankelijk van hoe ze gemaakt zijn) en legt ze plat om uit de weg te zijn.

Als je een van deze bedtypes zoekt, heb je waarschijnlijk weinig ruimte – of dat nu is omdat je in een appartement woont waar elke centimeter telt of omdat de gewone meubels gewoon niet werken voor jou. Zelfs als er genoeg ruimte is om alles rechtop te laten staan, zou dat echt praktisch zijn? Er zijn veel goede redenen waarom opklapbedden geweldig kunnen zijn!

Hoe kies je een geschikt 1 persoons opklapbed?

Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij de keuze van je opklapbed. Ze zijn in drie hoofdgroepen te verdelen: afmetingen, comfort, en duurzaamheid. Als je over deze drie punten nadenkt voor je je aankoop doet, zal dat op de lange duur lonen, want je zult een goed idee hebben of het product aan je behoeften zal voldoen of niet!

Afmetingen

Laten we beginnen met de afmetingen – meer bepaald, hoe groot is het bed? Een opklapbed moet zo opgevouwen kunnen worden dat het bij gebruik niet te veel ruimte inneemt, maar ook dat er niet te veel spanning op de scharnieren en gewrichten komt te staan als/wanneer je ze toch opvouwt. Als ze net iets te kort zijn om deze manoeuvre goed te laten verlopen, danmoet je het bed optillen en na het opvouwen weer neerzetten, wat niet erg gemakkelijk klinkt. Het moet zonder al te veel moeite van je kant op te vouwen zijn, maar niet zo gemakkelijk dat het uit elkaar valt of dat je iets breekt!

Comfort

Dan is er het comfort – denk je dat het voor jou comfortabel zal zijn? Hoewel de polstering hier natuurlijk een grote rol in speelt, zijn er ook allerlei andere dingen om rekening mee te houden. Het materiaal van de matras kan een groot verschil maken – heeft hij veren om de schokken te helpen opvangen als je slaapt? Is het zacht genoeg dat als twee mensen op één kant slapen, ze elkaars beweging niet voelen? Sommige bedden zijn luxueuzer dan andere – wil jevoel je je alsof je op een wolk zit?

Duurzaamheid

En tenslotte is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid. Hoewel dit belangrijk is voor elke bed- of meubelaankoop, kunnen opklapbedden soms nogal kwetsbaar zijn door hun kleine afmetingen en de manier waarop ze gemaakt zijn – dus doe je onderzoek voor je koopt! Ook al lijkt het een heel sterk bed waar twee mensen op kunnen liggen, als er maar genoeg ruimte is om er tegelijk één persoon op te zetten, dan heeft het misschien niet veel zin! Het kan ook al na een paar jaar verslijten. Dat betekent echter niet dat alle producten die er zijn zo’n slechte duurzaamheid zullen hebben – sommige zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan zonder af te breken of te slijten!

Welke soorten materialen zijn er voor een 1 persoonopklapbed?

Opklapbedden zijn gemaakt van allerlei verschillende materialen – zodat je er een kunt kiezen die bij je smaak past! Ze worden meestal van ijzer gemaakt, maar er zijn ook modellen met metalen of houten frames. Vaak kun je vouwbedden vinden die van stof gemaakt zijn in plaats van hout of metaal, hoewel de duurzaamheid ervan minder kan zijn. Er zijn er ook met schuimvulling – maar omdat die helemaal niet zo duurzaam zijn, is het meestal beter een model met een ander soort frame te zoeken.

Prijsklasses

Deze soorten meubels variëren sterk in prijs – de kwaliteit wordt vaak weerspiegeld door de prijs! Een product kan zelfs twee prijzen hebben omdat het twee verschillende mogelijkheden biedt (bijvoorbeeld, een voor mensen onder de 6’4″/193cm en een voor langere mensen). Als je online wilt kopen, is het handig te weten dat de prijs kan variëren naargelang waar je koopt! Dus zelfs als je in de ene winkel een mooie prijs vindt, kijk dan eerst naar de prijzen in andere winkels voor je je aankoop doet – die kunnen een betere deal bieden.

Eerder op zoek naar een tweepersoons opklapbed? Bekijk dan onze koopgids over tweepersoons opklapbedden.

Meer handige artikelen over opklapbedden

Ga naar de bovenkant