Welke opsporingsmogelijkheden zijn er met een mini GPS tracker?

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Een mini GPS tracker is natuurlijk een hele gave gadget om mensen en voorwerpen te lokaliseren of te volgen. Welke technieken zitten daar precies achter om dit voor elkaar te krijgen? In dit artikel onderzoeken we hoe GPS trackers precies werken.

Opsporingsmogelijkheden van GPS trackers

Er zijn 2 manieren om trackers te lokaliseren. Beide opties hebben een SIM kaart nodig om de tracker te lokaliseren.

  • Online volgen: Bij deze wordt de locatie van de tracker gevolgd via een app of website oproep. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd, die ongeveer 4 euro per maand bedraagt. Je kunt de locatie echter zo vaak oproepen als je wilt zonder je zorgen te hoeven maken over extra kosten. Dit maakt real-time tracking mogelijk.
  • SMS locatie: Als je je tracker wilt lokaliseren, bel je je tracker om de locatie op te vragen. Dan ontvang je vervolgens de locatie via GPS. Het voordeel van deze methode is dat je, bijvoorbeeld, een gebied kunt bepalen dat de tracker niet mag verlaten. Als dit gebeurt, ontvang je een waarschuwings-sms. Omdat het opvragen van de locatie per gesprek wordt aangerekend en ongeveer 10 cent kost, moet je dit niet zo vaak doen.

Voordelen en nadelen van opsporingsmogelijkheden

Het voordeel van online tracking is dat dit real-time is, zonder extra kosten. Het nadeel van deze optie is dat je maandelijks een vast bedrag betaald. Verder is er geen waarschuwingsfunctie als een bepaald gebied verlaten wordt.

Met SMS tracking is dat je juist wel een waarschuwingsfunctie hebt wanneer de tracker een gebied verlaat. Daarbij heb je geen extra vaste kosten. Een nadeel van SMS tracking is dat geen real-time tracking mogelijk is.

Ben je op zoek naar een nieuwe mini GPS tracker? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste mini GPS trackers van 2023.