Planbord voor kinderen: de 5 beste van 2023

Laat een beoordeling achter

3.6 / 5. Aantal ratings: 5

Een planningsbord voor kinderen is een mooie manier voor je kind om zijn schoolwerk en activiteiten bij te houden. Het kan ze helpen om georganiseerd te blijven en op de hoogte van hun schema. Er zijn veel verschillende planborden verkrijgbaar, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke voor je kind geschikt is. Deze gids helpt je het perfecte planbord voor je kind te vinden op basis van zijn leeftijd, interesses en behoeften.

Over onze top 5 van kinderplanborden

In onze top 5 van beste planborden voor kinderen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een planbord voor kinderen?

Een planningsbord voor kinderen is een hulpmiddel dat kinderen helpt hun schoolwerk en activiteiten bij te houden. Het kan voor hen een geweldige manier zijn om georganiseerd te blijven en op de hoogte van hun schema. Er zijn veel verschillende soorten planborden verkrijgbaar, dus het kan moeilijk zijn te weten welke voor je kind geschikt is. Deze gids helpt je het perfecte bord voor je kind te vinden, gebaseerd op zijn leeftijd, interesses en behoeften.

Soorten kinderplanborden

Er zijn drie hoofdsoorten planborden voor kinderen: wekelijks, maandelijks en jaarlijks.

Weekborden

Een weekplanbord is perfect voor kinderen die van dag tot dag georganiseerd moeten blijven. Het heeft een kalender aan de ene kant en een to-do lijst aan de andere. Dit soort bord is ideaal voor kinderen in de lagere school of jonger.

Maandelijkse planborden

Een maandelijks planbord is perfect voor oudere kinderen of kinderen die een groter overzicht van hun planning nodig hebben. Het heeft een kalender aan de ene kant en een takenlijst aan de andere, maar met meer ruimte om elke taak op te schrijven. Dit soort bord is ideaal voor kinderen in de midden- of middelbare school.

Jaarplanningsbord

Een jaarplanningsbord is perfect voor kinderen die op de universiteit zitten ofveel activiteiten buiten school te doen hebben. Het heeft een kalender aan de ene kant en een takenlijst aan de andere, maar met meer ruimte om elke taak op te schrijven. Dit soort bord is ideaal voor kinderen die op de universiteit zitten of veel activiteiten buiten school hebben.

Koopgids: waar op letten bij aanschaf?

Als het gaat om het vinden van het juiste planbord voor je kind, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Soort

Het eerste is welk soort planner het beste voor je jongere zal werken. Er zijn drie hoofdtypen: dagelijks, wekelijks, en maandelijks.

Leeftijd

De tweede overweging is de leeftijd van je kind. Sommige planners zijn ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere bedoeld zijn voor oudere kinderen of zelfs volwassenen.

Grootte

De derde factor om rekening mee te houden is de grootte. Je wilt een planner vinden die niet te klein of te groot is – een die precies past bij de behoeften van je kind. Tenslotte wil je aan de prijs denken. Planners zijn er in verschillende prijsklassen, zodat je er een kunt vinden die bij je budget past.

Interesses

Ook aan de interesses van je kind moet gedacht worden bij het kiezen van een planbord. Als je kind in kunst geïnteresseerd is, vindt het misschien een weekbord met een kalender en ruimte om te krabbelen leuk. Als je kind aan sport doet, zal het misschien de voorkeur geven aan een maandelijks planbord met een takenlijst waarop ook hun oefenschema staat.

Behoeften

Elk kind heeft verschillende behoeften. Sommige kinderen hebben meer structuur nodig, terwijl andere meer zelfstandig zijn. Houd rekening met de behoeften van je kind bij het kiezen van een planbord. Een wekelijks bord is misschien beter voor kinderen die meer structuur nodig hebben, terwijl een jaarlijks bord misschien beter is voor kinderen die onafhankelijker zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste type planbord voor een leerling uit de middelbare school?

Een maandelijks planbord is het beste voor middelbare scholieren. Het heeft een kalender aan de ene kant en een takenlijst aan de andere, maar met meer ruimte om elke taak op te schrijven. Dit soort bord is ideaal voor kinderen in de midden- of middelbare school.

Hoe weet ik of mijn kind klaar is voor een weekplanner?

Als je kind in staat is zijn huiswerkopdrachten en activiteiten bij te houden, is het waarschijnlijk klaar voor een weekplanner. Je moet bij je beslissing ook rekening houden met de leeftijd en interesses van je kind.

Welk formaat planner moet ik kopen voor mijn kind in de lagere schoolleeftijd?

De dagplanner is het meest geschikt voor kinderen van de lagere school. Het heeft een kalender aan de ene kant en een to-do lijst aan de andere. Dit soort bord is ideaal voor kinderen in de lagere school of jonger.

Wat is het beste type planbord voor een student?

Een jaarplanningsbord is het beste voor studenten op de universiteit. Het heeft een kalender aan de ene kant en een takenlijst aan de andere, maar met meer ruimte om elke taak op te schrijven. Dit soort bord is ideaal voor kinderen die op de universiteit zitten of veel activiteiten buiten school te doen hebben.

Bekijk ook: de top 5 beste planborden