De top 5 beste pocket printers van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Pocket printers zijn een prima manier om af te drukken zonder naar een grotere printer te hoeven grijpen. Ze zijn klein en gemakkelijk draagbaar, waardoor ze perfect zijn om documenten onderweg af te drukken. Hier geven we alle informatie die je moet weten over zakprinters, van wat ze kunnen afdrukken tot hoeveel ze kosten.

Soorten pocket printers

Zakprinters zijn er in een paar verschillende soorten.

Inkjet pocket printer

De meest voorkomende soort is de inkjet zakprinter. Deze printers gebruiken cartridges gevuld met inkt, die op het papier gespoten wordt om het beeld te maken.

Thermische printer

Een andere soort zakprinter is de thermische printer. Thermische printers werken door kleine stipjes kleur te verwarmen, die dan op het papier worden overgebracht. Dit levert een beeld van hoge kwaliteit op, maar het kan duurder zijn dan een standaard inkjet printer.

Laser zakprinters

Laser zakprinters zijn een andere optie, en deze werken op dezelfde manier als standaard laserprinters. Ze gebruiken een laser om op een fotogeleider trommel een beeld te maken, dat dan op het papier wordt overgebracht.

Printkwaliteit

Pocket printers variëren in afdrukkwaliteit. Hoe beter de printer, hoe scherper en gedetailleerder het beeld zal zijn. Dit is vooral belangrijk voor foto’s, want die zien er veel beter uit als ze op een hoogwaardige printer afgedrukt worden.

Afdruksnelheid

Pocket printers variëren ook wat afdruksnelheid betreft. Hoe sneller de printer afdrukt, hoe sneller je je document of foto in handen hebt. Het is echter belangrijk te bedenken dat een snelle printer meer inkt of ton kan verbruiken en wat je op den duur meer kan gaan kosten.

Aantal pagina’s

Iets anders om rekening mee te houden is hoeveel pagina’s een zakprinter kan afdrukken voor hij opnieuw met inkt of toner gevuld moet worden. Dit varieert naargelang het soort printer en het merk.

Kosten

Zakprinters kosten meestal minder dan gewone printers, maar dit varieert wel naargelang het soort printer en het merk en model. Het is belangrijk je onderzoek te doen voor je koopt om zeker te zijn dat je de best mogelijke deal krijgt.

Veelgestelde vragen

Wat kunnen zakprinters afdrukken?

Zakprinters kunnen allerlei soorten documenten en foto’s afdrukken. Het soort printer dat je hebt bepaalt de specifieke soorten documenten of foto’s die hij kan afdrukken. Over het algemeen kunnen inkjet en thermische printers tekstdocumenten, grafieken en foto’s afdrukken, terwijl laser printers ook PDF’s en andere professionele documenten kunnen afdrukken.

Kunnen zakprinters dubbelzijdig afdrukken?

Sommige zakprinters kunnen dubbelzijdige pagina’s afdrukken, terwijl andere dat niet kunnen. Het is belangrijk dat je de specificaties van de printer controleert voor je koopt om zeker te zijn dat hij kan wat je nodig hebt.

Hoeveel kost een zakprinter?

Zakprinters kosten meestal minder dan gewone printers. De prijs varieert echter naargelang het typevan de printer en het merk. Het is belangrijk dat je je onderzoek doet voor je koopt om zeker te zijn dat je de beste koop krijgt.

Kan ik een zakprinter met mijn computer gebruiken?

Sommige zakprinters kunnen op een computer aangesloten worden, terwijl andere dat niet kunnen. Het is belangrijk de specificaties van de printer te controleren voor je koopt om zeker te zijn dat hij kan doen wat je nodig hebt.

Hoe lang doet een zakprinter erover om een document af te drukken?

Dit varieert naargelang het soort printer en het document of de foto. Maar over het algemeen zijn zakprinters veel sneller dan gewone printers.

Wat voor papier gebruiken zakprinters?

Zakprinters gebruiken verschillende soorten papier, afhankelijk van de soort printer. In het algemeen gebruiken inkjet en thermische printers gebruiken gewoon papier, terwijl laser printers gerecycleerd papier of speciaal fotopapier gebruiken.

Kunnen zakprinters in kleur afdrukken?

De meeste zakprinters kunnen in kleur afdrukken, hoewel de kwaliteit van de kleuren kan variëren, afhankelijk van de printer. Het is belangrijk de specificaties van de printer te bekijken voor je koopt om zeker te zijn dat hij kan doen wat je nodig hebt.

Wat is een photoconductor drum?

Een photoconductor drum is een belangrijk onderdeel van een laser printer. Hij wordt gebruikt om een beeld te maken van het document of de foto die afgedrukt wordt. De fotoconductor drum is een speciaal soort patroon dat regelmatig vervangen moet worden om de beste afdrukkwaliteit te garanderen.

Wat is een inkjet kop?

Een inkjet kop is een belangrijk onderdeel van een inkjet printer. Hij wordt gebruikt om een beeld te maken van het document of de foto die afgedrukt wordt. De inkjet kop is een speciaal soort inktpatroon die regelmatig vervangen moet worden om de beste afdrukkwaliteit te garanderen.

Wat zijn de verschillende papiersoorten die een zakprinter kan gebruiken?

Zakprinters kunnen verschillende soorten papier gebruiken, afhankelijk van het soort printer. In het algemeen gebruiken inkjet en thermische printers gewoon papier, terwijl laser printers gerecycleerd papier of speciaal fotopapier gebruiken.

Met al die informatie in gedachten is het nu een goed moment om uit te gaan en te investeren in je eigen zakprinter! Of je er nu een nodig hebt voor persoonlijk of professioneel gebruik, er is vast en zeker een model.