Power Rack: Top 5 van 2023

Home » Power Rack: Top 5 van 2022

Power rack: de top 5 producten van 2023

Laat een beoordeling achter

4.8 / 5. Aantal ratings: 4

Een power rack is een trainingsapparaat waarmee je je eigen persoonlijke gym in huis haalt. De meeste mensen gebruiken ze in de vorm van een kooi om deadlifts en barbell squats uit te voeren. Je kunt er oefeningen mee doen zonder dat je een spotter nodig hebt. In onze top 5 van power racks beoordelen we de beste power racks van dit jaar.

Over onze top 5 van power racks

In onze top 5 van beste power racks hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Hier bestaat een power rack uit

Een power rack bestaat uit vier rechtopstaande pilaren die ook wel dwarsbalken of frames genoemd worden. Elke staander heeft normaal gesproken 4 gaten per frame waar je de glijdende haken bovenaan en de verstelbare veiligheidsarmen onderaan aan kunt bevestigen.

Het vierde onderdeel is een optrekstang die twee staanders over hun hoogte met elkaar verbindt. De optrek-bar wordt ook wel een chin-up bar genoemd, omdat je er chin-ups op kunt doen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een power rack?

Stevigheid van het frame

Bij het kiezen van een krachtrek moet je eerst nagaan of het rek stevig is. Het gewicht van de gebruiker moet goed door het frame worden ondersteund om te voorkomen dat het omvalt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het doen van zware squats of deadlifts.

Afmeting

De breedte tussen twee staanders speelt ook een belangrijke rol, want die bepaalt hoeveel ruimte je hebt om tegelijk te oefenen. Als er niet genoeg ruimte is, bijvoorbeeld bij chin-ups, zullen te veel oefeningen leiden tot botsingen met de andere staanders en worden je trainingen minder veilig. De lengte is het derde waar je op moet letten. Het rek moet hoog genoeg zijn zodat je je hoofd niet stoot bij het doen van pull-ups of chin-ups, maar ook kort genoeg zodat je het in veel huizen kunt opbergen.

Type oefeningen

Zoek bovendien een krachtrek dat gemakkelijker en veiliger oefeningen mogelijk maakt dan vrije gewichten alleen doen. Er zijn verschillende rekken in onze test met de meest uiteenlopende mogelijkheden: smalle en brede versies die meer of minder bewegingsvrijheid toelaten; versies met verstelbare stangen onderaan die squats uitvoeren zonder spotters nodig te hebben; versies met afneembare veiligheidsarmen die deadlifts en andere halteroefeningen mogelijk maken…

Prijs

Denk tenslotte na over hoeveel geld je wilt uitgeven. Ga voor een hoogwaardig power rack als je oefeningen als deadliften comfortabel wilt doen zonder dat er iemand op je moet letten.

Handige informatie over power racks

Berg je vrije gewichten op en train met veiligheid. De beste power rekken maken het gemakkelijk om halteroefeningen zoals squats en deadlifts veilig zelf uit te voeren, zonder spotter. Sommige soorten power rekken kunnen ook als thuisgym gebruikt worden omdat ze niet veel ruimte innemen. Of je kunt nog meer ruimte besparen als het rek hoog en smal genoeg is om onder een bed of in een kast opgeborgen te worden.

Tips voor het trainen met een power rack

Begin met lichtere gewichten en oefen de oefeningen eerst zonder de veiligheidsbeugels om er een gevoel voor te krijgen. Als je eenmaal zeker van jezelf bent, zet je de veiligheidsbeugels op hun plaats en gebruik je ze als back-up als je techniek hapert.

Verschillende trainingen voor power racks.

Power racks hebben een grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden, dus het maakt niet uit of je een beginner of een ervaren bodybuilder bent, er zijn voor iedereen oefeningen om ermee te trainen. Ze kunnen gebruikt worden om squats en deadlifts uit te voeren, maar ook bankdrukken en schouderdrukken. Je kunt er zelfs pull-ups op doen.

Veel power racks kunnen verschillende oefeningen uitvoeren. Vaak is het mogelijk de onderste veiligheidsstangen van de ene positie naar de andere te verplaatsen om plaats te maken voor smalle of brede standen. Evenzo kun je de bovenste haken aan de bovenkant van de staanders verstellen. Met beide verstellingen kun je oefeningen doen die anders met een rek onmogelijk zouden zijn omdat ze veel beweging of gewicht vergen zonder dat er een spotter bij is…

Meer handige artikelen over power racks

Ga naar de bovenkant