De 5 beste slaaprobots van 2023

Heb je slaapproblemen, dan biedt een slaaprobot of slaaphulp gadget mogelijk een oplossing. Een slaaprobot verbetert de kwaliteit van je slaap, vermindert stress en helpt je bovendien om makkelijker in slaap te vallen en langer in slaap te blijven. Vind je dit intelligente knuffelkussen te duur? Ook andere slaaphulp gadgets kunnen jouw slaap bevorderen.

Over onze top 5 van beste slaaprobots

In onze top 5 van beste slaaprobots hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Slaaprobot top 5

#ProductScore
1Somnox slaaprobot9.5
2Terraillon Dreamer9.3
3EverestPeak® Bluetooth Slaapmasker – Slaaptrainer7.4
4Moonbird adem- en slaapcoach Blue Green7.0
5 Dodow Sleep Aid – Slaaphulp6.7

 

Waarom een slaaprobot de oplossing is voor slaapproblemen

Er is niets zo vervelend als onrustig slapen of zelfs helemaal niet kunnen slapen. Af en toe slecht slapen overkomt iedereen weleens. Maar als dit een terugkerend ritueel begint te worden dan is het tijd om hier iets aan te doen. Als je regelmatig last hebt van slapeloosheid, heb je meer kans op concentratieproblemen en overgewicht. Slaapproblemen komen bijvoorbeeld voort uit stress, een aangrijpende gebeurtenis of een lawaaiige omgeving. Een slaaprobot is een apparaat dat op basis van verschillende functionaliteiten de slapeloosheid probeert tegen te gaan.

Hoe werkt een slaaprobot?

Het idee achter de slaaprobot is dat jij je ademhaling vertraagt met behulp van een robot. Dit doe je terwijl je in bed ligt. Afhankelijk van het model vertraagt de robot jouw ademhaling met behulp van licht, ontspanningsmuziek, ademhalingsoefeningen of een combinatie hiervan en helpt jou zo om te ontspannen. Heb je specifieke klachten doordat je bijvoorbeeld veel piekert in bed? Dan schiet een slaaprobot je ook te hulp. Je richt namelijk je aandacht op de slaaprobot, waardoor je minder met je gedachten bezig bent.

Slaaprobots: alle verschillen op een rijtje

Hoewel slaaprobots hetzelfde doel hebben, namelijk het verhelpen van slaapproblemen,  maken ze gebruik van verschillende technieken om je te helpen ontspannen. Ook bedien je de slaaprobots op een andere manier.

  • Techniek: Om je te helpen ontspannen, vertragen verschillende slaaprobots jouw ademhaling op allerlei manieren. Een slaaprobot die gebruikmaakt van licht projecteert bijvoorbeeld een lichtring op het plafond. Deze ring geeft het ritme van de ademhaling aan door te veranderen van formaat. Verder zijn er slaaprobots die een ademhaling na-apen door uit te zetten als jij moet inademen. Deze neem je mee naar bed en gebruik je gedurende de nacht als een soort knuffel.
  • Bediening: Ook is er verschil in de manier van bediening. Je bedient een slaaprobot bijvoorbeeld met een simpele aanraking, en soms downloadt een app om jouw voorkeur in te stellen.
  • Mediteren: Naast hulp om in slaap te vallen biedt een slaaprobot ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld te mediteren. Dit werkt bijna op dezelfde manier als de hulp bij het slapen. De robot zorgt ervoor dat jouw ademhaling vertraagt, waardoor je lichaam zich ontspant. Ook de ontspanningsmuziek die op sommige slaaprobots zit helpt bij het mediteren.

Verschillende mogelijkheden dus om met een slaaprobot beter in slaap te vallen en minder slaapproblemen te ontwikkelen. Ben je overtuigd en wil je ook slapen met een slaaprobot? Let er bij het maken van je keuze goed op of de robot gebruik maakt van licht of geluid. Zo weet je zeker dat je een slaaprobot kiest die bij je past.

Voor wie is een slaaprobot het meest geschikt?

Een slaaprobot is met name gemaakt voor mensen wiens slaapproblemen gerelateerd zijn aan stress. De robot helpt je namelijk om beter te ontspannen. Ook is het een handig alternatief als je geen slaapmedicatie wilt of kunt gebruiken.

Heb je een slaapstoornis, dan is dit product zeker het proberen waard, want hij is goedgekeurd door deskundigen en de meeste klantervaringen zijn zeer positief. Omdat de effecten nog niet wetenschappelijk zijn bewezen, wordt de slaaprobot niet vergoed door verzekeraars. Houd hier dus rekening mee bij aanschaf van dit product.

 

Slaaphulp voor een fijnere omgeving

Word jij bij het slapen vaak wakker of gestoord door je omgeving? Ook hier zijn slaaphulp gadgets voor gemaakt. Bijvoorbeeld een matrashoes die zich aan je omgeving aanpast. Heb je het te warm, dan wordt de matrashoes koeler zodat je niet te veel gaat zweten. Heb je het koud, dan wordt hij juist warmer: handig voor koude winternachten!

 
 

Over de redactie

De schrijvers en redacteurs van Welkeisdebeste.nl schrijven met plezier de meest informatieve koopgidsen en informatieve artikelen over de meest uiteenlopende producten of diensten.

Neem bij vragen of interesse bij samenwerking contact op via e-mail: redactie.welkeisdebeste@gmail.com