Speelgoed voor baby’s

Home » Speelgoed voor baby’s
Speelgoed voor baby’s

Speelgoed voor baby’s

Bekijk in onderstaande overzicht alle artikelen in de categorie speelgoed voor baby’s. Je vindt hier alle koopgidsen om de beste keuze te maken voor jouw favoriete producten.

Er zijn veel redenen om baby’s speelgoed te geven. Baby’s kunnen cognitieve, zintuiglijke en motorische vaardigheden opdoen door met allerlei speelgoed te spelen. Speelgoed kan ook een bron van vermaak zijn voor zowel de baby als de ouder of verzorger.

Onze productgidsen

Waarom is speelgoed op jonge leeftijd belangrijk?

Het eerste speelgoed waar een kind mee speelt is vaak een rammelaar of een zacht voorwerp dat in de mond gestopt wordt. Deze voorwerpen stimuleren de tastzin en het gezichtsvermogen, wat de verdere ontwikkeling van deze zintuigen bij een zuigeling bevordert

Speelgoed voor baby’s moet de ontwikkeling van alle zintuigen stimuleren, zodat ze meer mogelijkheden bieden om te leren over onder andere oorzaak en gevolg, geluid, muziek, beweging en texturen. Aan sommige speeltjes zitten veel kleine onderdelen, dus moet er altijd op gelet worden dat er geen onderdelen van een speeltje losgemaakt zijn als het kind ermee speelt.

Sommige speeltjes zijn gemaakt met kleine onderdelen, maar zijn te groot voor een jong kind om door te slikken.

Welke soorten speelgoed moet ik aanschaffen?

  • Een verscheidenheid van voorwerpen die gemakkelijk door baby’s handen en voeten gemanipuleerd kunnen worden (b.v. rammelaars, knuffeldieren)
  • Grote tik-en-spel toetsen op de piano of het toetsenbord
  • Ontwikkelingstanden die de vormen van volwassen tanden nabootsen en aanvoelen als de tanden van mama/papa
  • Zachte boeken met felle contrasterende bladzijden, waar baby’s graag naar kijken, ook al begrijpen ze nog niet hoe ze moeten lezen
  • Bijtringen met verschillende texturen kunnen pijnlijk tandvlees helpen verzachten
  • Veilige spiegels om zelf te ontdekken
  • Stapelbekers
Ga naar de bovenkant