Speelhuisjes voor binnen: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Kinderen houden van spelen en ze spelen graag met hun leeftijdgenootjes. Veel kinderen hebben echter een kleine achtertuin of niets anders dan een vensterbak. Vaak ontbreekt het ouders aan tijd om buiten te spelen – iedereen heeft immers pauzes nodig – dus is het niet altijd mogelijk om kinderen mee te nemen naar speelplaatsen.

Door binnen te spelen kun je een kind opvrolijken, zelfs op een regenachtige dag. Je kunt binnenshuis met veel verschillende spelletjes spelen, maar niets is zo leuk als het bouwen van een klein kinderspeelhuisje. Je kunt het bijvoorbeeld opzetten in de woonkamer achter de bank of in de slaapkamer als je kind wat tijd alleen nodig heeft.

Over onze top 5 van speelhuisjes voor binnen

In onze top 5 van beste binnenspeelhuisjes hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Soorten speelhuisjes voor binnen

Kinderspeelhuisjes voor binnen kunnen in drie categorieën worden ingedeeld:

  • Peuterspeeltoestellen voor binnen;
  • Kleine kinderspeelhuisjes
  • Hangende binnententen.

Elk type heeft zijn voor- en nadelen, dus je moet goed overwegen welk huisje je kind het meest ten goede zal komen.

Indoor peuterspeeltoestellen

Indoor peuterspeeltoestellen zijn de beste keuze als je niet de hele kindertijd verschillende speelhuisjes wilt kopen, of als je vaak gasten over de vloer verwacht. Tot deze categorie behoren klimrekken, activiteitencentra, glijbanen en springtoestellen. Omdat deze voorwerpen meestal een groot oppervlak innemen, is dit soort meubilair perfect voor grotere kamers. Ze nemen echter ook meer ruimte in dan andere soorten van speelhuisjes voor binnen, dus ze zijn niet geschikt voor kamers waar je na het spelen de meubels weer op orde moet brengen.

Kinderspeelhuisjes

Kleinere kinderen willen vaak hun eigen kleine huisje waar ze alleen kunnen zijn. Daarom zijn kleine kinderspeelhuisjes ideaal als je kind graag alleen speelt. Kleine huisjes zijn ook heel geschikt als slaapkamer voor poppen, teddyberen en andere knuffeldieren, want ze krijgen er een eigen plekje waar ze zich veilig en geborgen voelen.

Hangende binnententen

Hangende binnenspeeltuinen bieden dezelfde ervaring – alleen zonder vaste muren rond het huis. Deze hangende huizen geven je kind uren speelplezier, maar mogen alleen gebruikt worden door oudere peuters die niet meer alles in hun mond stoppen of overal op klimmen.

Bekijk ook: de 5 beste speelhuisjes voor in de tuin

Welke materialen kan je kiezen?

Er zijn veel verschillende materialen die je voor je speelhuisje kunt kiezen. Hier laten we je enkele van de meest voorkomende zien:

Hout: Hout is een klassieker en daarom altijd populair, vooral als het in felle kleuren geschilderd is of met leuke details is vormgegeven. Hout is echter niet zo gemakkelijk schoon te maken als plastic, wat betekent dat je het huisje vaak zult moeten schoonmaken.

Plastic: Plastic binnenspeelhuisjes zijn duurzamer dan houten huisjes en hoeven meestal niet overgeschilderd te worden. Als ze vuil worden, hebben ze alleen wat eenvoudige zeep en water nodig – probeer dit eerst voor je schoonmaakmiddelen gebruikt. Je kunt zelfs antibacteriële spray op deze huisjes gebruiken zonder ze te beschadigen! Een nadeel is hun grotere gewicht en omvang dan houten huisjes , dusje hebt een stevige muur en plafond nodig om het huisje op te hangen.

Doek: Doeken kunnen perfect zijn om binnenspeelhuisjes aan op te hangen omdat ze zacht en meestal licht zijn, maar stoffen huisjes zijn de laatste jaren uit de gratie geraakt wegens hun brandgevaar – veel ouders vinden dat oude doeken te brandbaar zijn. Daarom zijn de meeste kleine kinderspeelhuisjes tegenwoordig van plastic of hout gemaakt.

Bekijk ook: de 5 beste speelhuisjes met glijbaan

Hoe kies je het beste speelhuisje?

Als je een kinderspeelhuisje voor binnenshuis koopt, is het belangrijk rekening te houden met de behoeften van je kind. Dit zal je aankoop aangenamer maken. In plaats van alleen aan de aantrekkelijkheid van een voorwerp te denken, vraag je je af of het op vele manieren gebruikt kan worden en meerdere leeftijdsgroepen aanspreekt , zodat het de investering waard is.

Wil je dat het huis met je kind meegroeit?

Zo ja, kies dan een speelhuisje dat gemakkelijk kan worden aangepast aan de veranderende interesses van je kind – bijvoorbeeld door er stickers op te plakken of het interieur naar eigen smaak in te richten op verschillende momenten. Bedenk ook hoe lang ze dit soort binnenspeelgoed zullen kunnen gebruiken – als het alleen geschikt is voor korte periodes (zoals een jaar),zal het zonde van het geld zijn.

Is het huisje gemakkelijk schoon te maken?

Plastic en houten speelhuisjes voor binnen zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan die van stof, omdat je ze na het spelen gewoon met water en zeep kunt afvegen. Sommige kinderspeelhuisjes voor buiten hebben afneembare PVC hoezen, waardoor ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn; lees recensies voor je er een voor buiten koopt, anders loop je het risico dat je wordt afgescheept.

Past het zich goed aan verschillende inrichtingsstijlen aan?

Als je wilt dat je kinderspeelhuisje bij je huidige inrichting past, kies dan een houten of plastic exemplaar dat niet misstaat naast je meubels en inrichtingsvoorwerpen. Zorg ervoor dat het de rest van je thema volgt in plaats van er als een zere duim uit te steken.