Speelhuisje met glijbaan: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 3

Speelhuisjes zijn een gewone verschijning op voorstedelijke gazons, maar hun glijbaan is wat de kinderen echt naar binnen trekt. Wie wil er alleen maar naar een huisje kijken als ze ook naar boven kunnen klimmen en naar beneden glijden? Zelfs als je er zelf geen kunt bouwen, kijk dan dit artikel door voor enkele ideeën over hoe je zelf een leuk “huis” kunt maken.

Over onze top 5 van speelhuisjes met glijbanen

In onze top 5 van beste speelhuisjes met glijbaan hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Koopcriteria voor een speelhuisje met glijbaan

Voor je naar je dichtstbijzijnde bouwmarkt rent, moet je bedenken welke kenmerken belangrijk zijn voor de kinderen die het toestel zullen gebruiken. Denk ook na over hoeveel ruimte je hebt op je erf of oprit. Als je niet veel ruimte hebt, overweeg dan iets kleiners te kopen.

Voor jongere kinderen tot 6 jaar is elk speelhuisje aanvaardbaar, zolang er binnen maar genoeg ruimte is om ze te laten bewegen en met hun speelgoed te spelen. Als ze te jong zijn voor dit soort activiteiten, houd ze dan in de gaten als ze naar binnen gaan, zodat ze zich niet bezeren of verdwalen.

Is het kind ouder dan 6, dan wordt de grootte belangrijker – vooral als er meerdere kinderen tegelijk gebruik van zullen maken. Als het de optionele glijbaan heeft, moet het kind zonder probleem naar boven en beneden kunnen klimmen.

Tenslotte, als je wilt dat je speelhuisje langer dan een of twee seizoenen meegaat, kies dan iets van hout. De stevigere van plastic kunnen gemakkelijker breken. Ze zien er misschien uit alsof ze hoge snelheden aankunnen, maar kinderen kunnen ze in korte tijd echt verslijten!

De prijs kan ook een aanwijzing zijn voor de kwaliteit – de goedkopere modellen zijn brozer dan hun duurdere tegenhangers. Als je €100 uitgeeft aan een speelhuisje dat maar één jaar zal functioneren voor het onbruikbare rommel wordt, dan is de andere optie een aantal €15 eenheden te kopen die jarenlang bestand zijn tegen dagelijks gebruik door kinderen. Of je nu voor hout of plastic kiest ishelemaal aan je persoonlijke voorkeur.

Houten speelhuisje met glijbaan

Een houten speelhuisje met glijbaan is de ideale plek voor kinderen om te spelen, maar tenzij je weet hoe je er zelf een ontwerpt en bouwt, zal het moeilijk zijn om precies te vinden wat je zoekt als je het wilt kopen in plaats van maken. Omdat kinderen zo sterk in leeftijd kunnen verschillen – van peuters die meer omsloten ontwerpen of klimactiviteiten nodig hebben, tot oudere kinderen die van alles verlangen, van glijbanen en schommels tot afknalkanonnen – zijn er niet veel kant-en-klare toestellen die aan ieders behoefte zullen voldoen.

Zelf een speelhuisje met glijbaan bouwen

De traditionele manier om een huis/speelhuis te bouwen: Allereerst kan het verkrijgen van benodigdheden duur en tijdrovend zijn. Je kunt uren bezig zijn van winkel naar winkel te gaan om te vinden wat je nodig hebt. Zo’n tochtje kan ook nogal wat kosten als je de laatste tijd aan de benzineprijzen denkt! Het lijkt wel of de enige manier om het huis te krijgen dat je wilt, is door via een winkel te gaan en honderden dollars te betalen.

Bouwen: Je kunt je eigen speelhuisje maken, maar je moet het van de grond af aan bouwen . Dit betekent dat tenzij je ervaring hebt of hulp van iemand die dat wel heeft, je misschien niet kunt maken wat je echt wilt. Hoewel het bouwen een aantal weken kan duren, begint, als het eenmaal klaar is, al het plezier! En als de kinderen moe zijn van het spelen met hun nieuwe speelgoed, hebben ze een plek waar ze kunnen rondhangen — net als een volwassene in zijn thuiskantoor zou doen.